Nimelt kandis Eesti poliitik oma visiidil hijabi ehk pearätti, kuid sealne naisliikumine leiab, et naispoliitikud ei peaks riiki külastades oma pead katma.

My Stealthy Freedom (Minu Varjatud Vabadus) on online-liikumine, mis võitleb selle eest, et naised saaksid õiguse ise otsustada, kas nad tahavad kanda hijabi või mitte. Pärast Marina Kaljuranna pearäti kandmist tegi liikumine sotsiaalmeediasse kriitilise pöördumise pealkirjaga "Eesti naispoliitikutele ja ülejäänud maailmale, kes Iraani külastavad.".

"Palun rääkige meie valitsejatega kohustuslikust hijabi kandmisest, mida te ise olete visiidi ajal sunnitud kandma. Kas seda on tõesti palju palutud, et te räägiksite meie valitsejatega austusega sellest kohustuslikust hijabist, mida iraani naised on sunnitud kandma ja siis annaksite teada, millised olid valitsuse ametnike reaktsioonid?" arutleb My Stealthy Freedom.

Liikumisel on küll hea meel, et Iraanil on sõbralikud suhted Euroopa riikudega, kuid palub kohalike poliitikutega kohtudes see teema tõstatada. "Ärge öelge, et keegi ei peaks sekkuma teise riigi seadustesse. Kui teie peaksite välja tulema hijabi keelava seadusega, oleks Iraan esimene riik, mis rikuks seda seadust."