Dianal oli mitmeid tõhusaid nippe. Näiteks jättis ta meelde kõikide kohalike fotograafide nimed, lisaks oli ta kursis nende perekondliku seisuga ning erinevate töödega. Vajadusel pöördus Diana fotograafide poole eesnimega, mis tõstis mehi kõrvust. Aegajalt tegi ta fotograafidele kahemõttelisi märkuseid, kiitis nende töid või küsis, kuidas fotograafi lapsel või naisel läheb. Kui printsessi eraelu muutus aina raskemaks, võtsid ajakirjanikud ja fotograafid poole. 95 % meediast oli printsessi eest väljas.

Üks kuulsamaid fotosid Dianast on hetk, kus ta kohtub oma kahe pojaga ja tervitab neid käed laiali laste poole rutates ja seejärel härdalt kallistades. Vähesed teavad, et ka prints Charles tervitas sel samal korral oma poegi südamliku kallistusega, kuid fotograafid kaameraid ei tõstnud. Keset Charlesi ja Camilla armulugu olid fotograafid valinud poole. Pressis ilmusid pildid oma lapsi kallistavast Dianast, Charlesi poleks justkui kohal olnud.

Diana teadis ka, millal fotograafe kiusata. Kui tal oli paha tuju, siis Diana kaamerasse ei vaadanud, kuid langetatud peaga printsess ei müünud esikaantel sugugi hästi. Kui Diana oli abielu lahutamas ja tõeliselt õnnetu, ilmus ta kord tänavale, kuid teda oodanud fotograafidest ta välja ei teinud. Kui üks fotograaf hüüdis komplimendi ja lasi kuuldavale vile, tõstis Diana pilgu. See foto kuulub samuti paparatsode kullavaramusse.

Nii Briti fotograafid kui ajakirjanikud on tõdenud, et nad armusid ajapikku kõik Dianasse. Printsess omakorda võrgutas teadlikult mitmeid mõjukaid ajakirjanikke, keda ta kutsus sageli enda juurde Kensingtoni paleesse lõunale.

Kui Diana ja Charlesi lahutus oli jõustunud, otsustas prints mõni aeg hiljem korraldada Camilla auks uhke sünnipäevapeo. Kuid Diana teadis, kuidas Camilla esikaantelt tõrjuda. Ta vihjas erinevatele fotograafidele, kus ta puhkab ja ilmus seejärel seksikas ujumistrikoos jahile poseerima. Camilla sünnipäeva hommikuks olid kõigi maailma tabloidide esikaaned täis oivalise figuuriga, trikoos Dianat.

Mõneti kirjutas Diana oma surmatunnistusele alla, kui loobus kuninglikust turvameeskonnast, mis oleks teda saatnud ka saatuslikul ööl Pariisis. Kui Briti fotograafid enamasti üritasid Diana vastu mingitki austust näidata, siis mujal maailmas oli lugu sootuks teine. Inglismaal oli ta ikkagi tulevase kuninga ema, teistes riikides oli ta lihtsalt staar, keda ükskõik millise hinnaga pildile saada. Diana sõbranna meenutab, et Prantsusmaal karjusid paparatsod lahutatud printsessile uskumatuid inetusi. "Talle hüüti: "Lits" ja "Värdjas", see oli kohutav, mida nad võisid öelda, lootes, et printsess nutma puhkeb."

Printsess Diana suri 31.augustil Pariisis Alma tunnelis, kui teda ajasid mootorratasel taga paparatsod. Koos Dianaga hukkus ka tema boyfriend Dodi Fayed ja autot juhtinud Henri Paul, kes oli tol õhtul alkoholi tarbinud. Paljud Briti fotograafid meenutasid hiljem, et Diana oli ise nutikas autojuht, kes suutis kerge vaevaga paparatsod endast maha raputada. Mitmed fotograafid nentisid, et olnuks tol õhtul roolis Diana ise, poleks selline õnnetus aset leidnud, sest peale meisterliku manipuleerimise meediaga, oli printsess autot juhtides külma närviga naine ja erinevalt Henri Paulist oli Diana harjunud, et fotograafid teda jälitasid.