Mis sa arvad, kui kiiresti tekib sul igatsus ja nälg armastatud teletöö järele?

Juba praegu tekkis. Miks ma sellise otsuse üldse suvel tegin? Sest tundsin, et mul on televisioonis kõik tehtud. Aasta tagasi tulime välja uue hommikusaatega, mis kestab 75 minutit, ja ma teadsin ette, et detsembri lõpuks on mul ideed otsas. Kust ma võtan uuel aastal jälle tuntud perekonnad ja populaarsed bändid, kui olen neid kõiki juba saadetes kasutanud? Ma ei saa ju hakata otsast peale! Tundsin, et nüüd, kus olen veel saatejuhina tipus, on õige aeg teha pööre uude tänavasse. Tore oleks ju teha elus veel midagi huvitavat, mis on ka teistele kasulik.

Praegu oled veel Eesti Televisiooni hingekirjas. Mis ootab sind ees alates 1. jaanuarist?

Ausalt öeldes on minuga lihtne. Ükskõik mis minuga valimistel saab või ei saa – televaatajad ei tohiks valikuid tehes mõelda selle peale, et oh, kui ma Aunastet ei vali, siis töötab ta televisioonis edasi ja me näeme ikka tema saateid.

Sellele lootusele tõmban nüüd kriipsu peale. Kaks nädalat tagasi, kui mul olid väljaspool televisiooni väga ärevad ajad, tegin seda, mida ma tavaliselt ei tee. Kukkusin suurte kõhkluste küüsi, võtsin telefoni ja helistasin ühele ERR-i juhile ning küsisin: kui ma nüüd ei kandideeri kuhugi ega astu ka erakonda, kas ma siis saaksin uuest aastast mõne uue saateprojektiga jätkata? Pühapäevase hommikusaate aeg on ju Anu Välbale juba ära lubatud. Selle peale tuli ülemuselt väga diplomaatiline vastus: kahjuks, Maire, pead nüüd minema seda teed, mida lubasid. Kuna uue saate tegemine võtab raha ja ETV-l seda ei ole, olen kogu täiega uue aasta eelarvest välja arvatud.