Maimu sõnul oli Ell-Maaja tore ja hea inimene ning meeldivalt boheemlaslik naine, kes ei ajanud ühtegi juuksekarva lõhki: “Samas andis see talle ka võimaluse läheneda moenõuannetele väga inimlikult. Ta ei öelnud kunagi, et “see peab nii olema” või “sa pead seda tegema”! Tema nõuanded olid kuidagi delikaatsed ja armsad, niiet inimene võttis seda kuidagi rõõmuga vastu. Soojus oli tema selline eriline oskus, kuidas seda auditoorimi kõnetada ning selles mõttes oli Siluett tema toimetamise ajal väga soe ja inimlik ajakiri.”

Head nõu andis Ell-Maaja kamaluga, kuid siiani peab Maimu meeles, milliseid riideesemed peaksid igal naisterahval olemas olema (Loe lähemalt SIIT). “See on väga oluline nõuanne, sest praegusel ajal aetakse garderoobe lõhki. Kui sa aga ratsionaalselt kasutad raha ja mõistust riiete hankimisel, siis sa hangid just need rõivaesemed, mis tingimata peavad olemas olema ja vahetad välja neid, mille vahetamine on odavam aga samal ajal ajal väga moekas — see oli nagu tema deviis.”

Nõukogudeaegsest moetegelikkusest ilmus mõned aastat tagasi ka Maimu Bergi autobiograafiline raamat nimega “Moemaja” ning naine meenutab kahetsusega, et tema raamatu esitlusel sõbrannad omavahel ei kohtunud. Ka ei meenu talle nende päris viimane kohtumine, kuid igal juhul oli Ell-Maaja nägemine tema jaoks alati väga soe ja armas. “Mul oli õnne temaga koos vahetevahel ka reisimas käia ja raske on leida mõnusamat reisikaaslast,” lisab ta lõpetuseks.