1. Õpetage last Eesti lippu austama!

"Lapsele tuleb rääkida, et Eesti lipp on püha. Sinine on taevas, valge Eesti inimese südametunnistus ja must on maa, kust me leiba saame."

Maaja Kallast rõhutab, et eramajades elavad inimesed peaksid kindlasti lipu välja panema. "Ärge seda mitte mingil juhul unustage. See on oluline!"

2. Minge jumalateenistusele

"Jumalateenistusel käimine on traditsioon ja aupaklikkus elu vastu. Jumalateenistusse ei saa suhtuda nii, et jumalat ei ole ja meie ei lähe. Piibel on kõikide filosoofiate alus ja seda on tähtis tunda," kinnitab etiketiõpetaja.

3. Vaadake sõjaväe paraadi

Proua Kallast soovitab kindlasti koos perega sõjaväe paraadi vaadata.

"Kui ei ole võimalust kohale minna, siis vaadake seda koos lastega televiisorist. Uhke tunne on vaadata Eesti mehi marssimas. See näitab, et meil on kaitse ja õpetab poisslapsi sõjaväkke astumist hindama."

4. Kuulake presidendi kõnet

Etiketi õpetaja soovitab inimestel kuulata avatud südamega president Toomas Hendrik Ilvese kõnet.

"Ma tahaksin karjuda üle Eestimaa: kuulake presidenikõnet ja mõelge sügavalt selle sisu üle! Ei ole mõtet arvustada, kas mõni sõna on öeldud aktsendiga. Tähtis on sõnum! Rääkige seda ka oma lastele."

5. Ärge arvustage presidendi vastuvõtu kleite

Maaja Kallast ütleb, et Eesti iseseisvuspäev on sama tähtis kui jõululapäev, vana aasta õhtu ja kodused tähtpäevad.

"Siis istume kauem kodus söögilaua taga ja räägime lastele Eesti Vabariigist. Taustaks võib vaadata presidendi vastuvõtu kätlemistseremooniat. Kuid ärge pilgake inimesi nende kleitide pärast. Ärge arvustage neid. See on halb lastele halb eeskuju."