83-aastane Poola-Prantsuse filmitegija esitas Los Angelese ülemkohtule avalduse, milles palus ametlikult kinnitada, kas teda ootaks Ameerika Ühendriikidesse naastes vanglakaristus või mitte ning palus endale kohtusse ilmumata otsus määrata, kirjutab Los Angeles Times. Kohus leidis aga, et Polanski palve ei vääri kaalumist ning keeldus asjaga tegelemast ilma mehe füüsilise juuresolekuta.

13-aastase modelliga seksuaalsuhtes olnud Polanski pages USAst pärast seda, kui mehe kõrvu jõudis kuuldus, et kohtunik Laurence Rittenband on otsustanud taganeda kokkuleppetehingu otsusest ning saata filmilavastaja 50 aastaks trellide taha. Päev enne istungit pages algselt 42 päevaks vangi pistetud filmimees Prantsusmaale. Kuigi Polanski on ohvriga kahjutasud arvedanud, siis pole siiani selgust, milline saatus ootaks teda Ühendriikidesse naasmisel. 2009. aastal, mil Polanski reisis Zürichisse elutööauhinda vastu võtma, arreteerisid teda Šveitsi võimud, kes hoidsid meest paar kuud vangis ning hiljem koduarestis, kaaludes tema Ühendriikide võimudele ülesandmist. Lõpuks otsustasid nad seda siiski mitte teha.

Vaatamata ebaedule uue palvega on 26. aprillil ees ootamas istung, milles nõutakse Polanski juhtumiga tegelenud prokuröri tunnistuse avaldamist, mis võiks Polanskile soodsaks osutuda.