“L’Oreali juusteshow lõpuks olen ma kindel, et olen tuvastanud oma peatselt saabuva surma põhjuse: nälg ja südamepuudulikkus. Olen Barcelona-ööst alates söönud ainult paar korda päevas — ja sellestki korra kõik välja oksendanud -, sest tunnen üha suuremaid süümepiinu iga kord, kui söön. Ma ei ole täna hommikust söönud ja mul on praeguseks juba väga halb olla. Pea valutab, ma tunnen surmani väsimust, nagu ei magakski kunagi välja, ja lisaks olen tujukas ja pirtsakas. Ma oleksingi vist nõus järgmised nädal aega lihtsalt maha magama.

Ma ei tea, mis faasist hakatakse seda buliimiaks nimetama, aga nüüdseks on minu allavõtmisprotsess kestnud juba nädala, mille jooksul ma olen kaotanud 3 kilo — ja ega üle kolme alla võtta ei tohikski. Siis olen ma 50 kilo, mida on 175sentimeetrise pikkuse juures vähem kui küll, et ilusti size 00 näidismudelitesse mahtuda. Samal ajal tuleb seda kaalu ka säilitada ja sisse süües seda ei säilita.

Toidu väljaoksendamine on üllatavalt lihtne. Tuleb teada kurgus kohta ehk täpsemalt klahvi, kuhu lihtsalt vajutada, ja edasine on refleks. Kuigi juba nädal peale alustamist on kõrvalreaktsioonid  äärmiselt ebameeldivad: surmav väsimus, tüdimus, tülpimus ja absoluutne ükskõiksus kõige, välja arvatud toidu ja une suhtes.

Igaks juhuks lugesin netist ka teaduslikumat poolt: kui ma jätkan samas vaimus, ootavad mind enne südamepuudulikkust ja südamerabandust ees veel juuste väljalangemine, naha värvuse muutumine ja palju muudki meeldivat, aga kuna mina olen sellega tegelenud alles nädala, on küsimus kuudes. Küll ma õigel ajal pidama saan.”

Raamatu kohta leiab rohkem infot raamatu kodulehelt.

Vaata ka videotervitust New Yorgist, mille saatsid Martin Saar, Merily Jürna, Piret Aava, Greis Laugus ja teised:

Fotosid raamatu esitluselt Lounge Museumis, kus autor ise ei viibinud, vaata SIIT!