Kirja leidis pensionile läinud postitöötajast Marianne Winkler, kes parasjagu sealkandis puhkamas oli, kirjutab The Independent.

Pudelit vaadates oli esiotsa näha vaid üht teadet, mis käskis pudeli purustada. Kui proua ning tema abikaasa püüdlused pudel seda lõhkumata avada luhtusid, tegid nad sellest pilti ning avasid pudeli nii, nagu juhendatud.

Pudelist tuli nähtavale paberirull, mis osutus Plymouthi merebioloogide liidu inglise, saksa ja hollandi keeles kirjutatudankeediks, mis paluti 1 šillingilise vaevatasu eest täita ning tagasi saata. Nii paar ka tegi, saades hämmingus merebioloogidelt ka lubatud raha.

Tuleb välja, et pudeli näol oli tegu teadaolevalt viimase tunnistajaga aastatel 1904 kuni 1906 läbi viidud uurimusest mille eesmärgiks oli uurida Põhjamere hoovuste liikumist. Kokku viskasid teadlased merre 1020 ankeediga pudelit. Suurem osa pudeleid leiti üles juba lühikese aja pärast, kuid osa jäigi ootuspäraselt kadunuks.

Juhtumist anti teada ka Guinnessi rekordiraamatu pidajatele, et kinnitada oletust, et tegu on seni vanima leitud pudelipostiga. Viimane seni vanim pudelikiri leiti aastal 2012 ning see oli merel hulpinud 99 aastat.

Pudelis leiduv ankeet nägi välja selline:


Visatud Põhjamerre Briti merebioloogide poolt vahemikus 1904 kuni 1906, leitud Saksamaalt Amrumist 2015.


Visatud Põhjamerre Briti merebioloogide poolt vahemikus 1904 kuni 1906, leitud Saksamaalt Amrumist 2015.