Valve Kirsipuu sai 4000 krooni trahvi

1999.aasta lõpus jäi  purjuspäi autot juhtinud toonane riigikogu liige Valve Kirsipuu politseile vahele. Talle määrati 4000 krooni trahvi.

Kirsipuu alkoholijoobeks mõõdeti 1,18 promilli, mida kinnitas ka hiljem tehtud arstlik ekspertiis.

Valve Kirsipuu sõnul peeti ta kinni Tallinna kesklinnas Narva maanteel koduhoovis autot parkides. Enne seda oli ta tulnud oma Haabneemes asuva suvila saunast, kus kolmekesi joodi Kirsipuu sõnul ära pudel vahuveini.

Indrek Tarand rüüpas õlut

Eriti taunitav on Tsahkna käitumine seetõttu, et sotsiaalkomisjoni esimehena on just tema vastutav muu hulgas alkoholitarbimise kahjude vähendamise ning tervislike eluviiside edendamise eest.

Aastal 2002 jäi tol ajal välisministeeriumi kantslerina töötanud Indrek Tarand alkoholijoobes vahele. Tal tuvastati 1,07-promillise joove. 

Indrek Tarand ütles, et tal on juhtunu pärast piinlik. “See on suureks löögiks mu lähedastele ja sõpradele, kes on uskunud minusse. Olen juhtunu pärast väga kurb ning enam seda ei juhtu," kinnitas ta.

"Mul on äärmiselt piinlik teada saada, et see juhtus ministeeriumi auto roolis ajal, kui kantsler oli puhkusel," kritiseeris tol ajal väliministrina töötanud Kristiina Ojuland. 

Kristiina Ojuland jõi veidi veini

Ka Ojuland ise kuulub roolijoodikute nimekirja.

Ojuland ise jäi riigikogu liikmena alkoholijoobes politseile vahele 1997. aastal, kui tal mõõdeti 0,4-promilline joove. Ojuland väitis toona, et jõi enne rooli istumist ühel vastuvõtul veidi veini.

Andrus "Mäda jutt" Värnik

"See on mäda jutt," pahandas läinud aastal odaviskaja Andrus Värnik, kui temalt küsiti purjus peaga sõitmise kohta kommentaari. Skandaalse käitumisega odaviskaja Andrus Värnik jäi jaanuaris 2010 autoroolis purjuspäi vahele.

Politsei määras Värnikule 12 000 krooni suuruse rahatrahvi ja lisaks võeti temalt neljaks kuuks ära juhiload.

Paraku sai lugu jätku. Õhtuleht kirjutas õige pea, et sportlane ei hoolinud karistusest karvavõrdki ja istus väidetavalt ikka rooli taha

"Mul on eralennukid, mul pole juhiluba vajagi!" praalis Värnik.

Kahekordne "meister" Jaanus Raidal

Politsei tabas 2009 aastal Otepää vallavolikogu esimehe Jaanus Raidali purjuspäi autoroolist. Mundrimehed võtsid Raidali kinni kodulinna tänavailt. Laupäeval oli tal kõige tipuks sünnipäev.

Politsei ei avaldanud, mitmepromilline joove poliitikul mõõdeti.Kui Õhtuleht küsib, miks Raidal purjuspäi rooli ronis, ütleb ta: «Ma ei oska kommenteerida.» Seejärel kohmab: «Ma rohkem ei saa rääkida, mul on siin mõned külalised.»Politsei avastas Raidali purjuspäi autot juhtimas ka peaaegu täpselt 10 aastat tagasi, 1999. aasta septembri algul. Siis tehti talle 4100 krooni trahvi

Maire "Meie" Aunaste ja jääknähud

2004. aasta sügisel, mõni päev enne oma uue saatesarja "Meie" algust, jäi Aunaste autoroolis vahele alkoholi jääknähtudega.

"Mul ei ole pikalt selle kohta midagi rääkida. Ma olen kõik ära öelnud. Palun minge lugege neid protokolle, mul pole midagi lisada," ütles Aunaste Õhtulehele.

Enda sõnul pole Aunastel napsisena rooli istumist varem ette tulnud. Ta tunnistas, et oli joonud veini - muud alkoholi ta ei pruugigi.

!Ja see oli pika aja jooksul. Ja täpselt sama pika aja jooksul oleks pidanud ka välja puhkama. Loomulikult oli tegu jääknähtudega," ütles ta.

Aunaste jäi joobeseisundis autoroolis operatsiooni «Kõik puhuvad» käigus, kontrolliti ligemale 800 autojuhti, neist oli napsitanud neli.

Aunastel mõõdeti ligemale ühepromilline joove.

Saatuse iroonia: Aunaste esimese saate "Meie" peakülaline oli roolijoodiku süü läbi hukkunud profiratturi Lauri Ausi lesk Kristel ...