Balti riikide soov relvastuda kujuteldava vaenlase vastu ei tõota midagi head. Sellises situatsioonis on õhus pidevalt suitsulõhna ja inimeste meeli juhib aina rohkem hirm ja depressioon.

Pagulased Eestis on olematu kunstlik probleem, mis aga sisuliselt ühendab vene ja eesti keelt ühises soovis mitte hoolitseda inimeste eest, kellel on teine mentaliteet ja kultuur igapäevaelus. Suureneb risk koduse vara ja autode vargustele. Süveneb probleem inimeste kadumisega. Hakkab toimuma territooriumide tühjenemine inimestest, vaatamata sellele, et elanikkonna arv jääb umbes samaks. Üha enam inimesi on seotud krediidi ja laenuga. Riik võtab kohustusi korraldada mitmeid reforme, mis omakorda nõuavad märkimisväärseid kulutusi, mis kukuvad uuesti elanikkonna õlgadele. Sulgemisele lähevad mitmed asutused, tagajärjeks on vallandamine ja koondamine.

Poliitikas ei muutu praktiliselt midagi. Valimised lõppevad ootuspäraselt presidendi vahetumisega, mille järel endine riigipea Toomas Hendrik Ilves teatab, et lõpuks ometi on ta vaba ja lahkub poliitiliselt olümposelt. Positiivsetest ennustustest: mitmed uued suurehitused Tallinnas. Euro kurss langeb järsult. Tähelepanu autojuhid: suurenenud inimohvrite arv ajavahemikus veebruarist aprillini.

Kogu läänemaade tähelepanu on keskendunud Venemaale. Uus liit majandussektoris mõjutab positiivselt inimeste elusid. Nõrk koht - Kesk Aasia, samuti Volga piirkond ja Hiina.

Venemaa liider jääb samaks, kuid poliitiline opositsioon aktiveerub. Terrorirünnakute arv on kõikjal suur. Venemaad ootab ees ideede tõus ja piiride laienemine. Krimm on Venemaa osa. Poliitilised ja majanduslikud sanktsioonid on muutumas leebemaks. Aasta algul lahkub elust maailmas tuntud laulja. On sündimas uusi nimesid muusikas ja kinos, kes jätavad olulise jälje kultuuris. Ukrainas süvenevad majanduslikud probleemid.

Elanikkonda ootab hinna tõus. On revolutsioonioht ja autoriteetide vahetus. Mitmeid agressiooni koldeid üle riigi. Sõda Idas hävitab Euroopa terviklikuse. Mitmeid kordi aasta jooksul hakkab tunduma, et on tekkimas reaalne globaalse sõjalise konflikti oht. Kuid suurt sõda õnneks ei juhtu.

Euroopa Liit käriseb, on alanud osaline kokkuvarisemine. Selgelt määratletakse mittmete riikide vahelisi piire. Mitu riiki otsivad võimalusi iseseisvuseks. Põgenike probleem toob kaasa agressiooni ja pahameelepurskeid.

Skandinaavia riigid (Soome,Rootsi) arutavad valjusti võimalikku NATOsse astumist.

Ohtu Vee elemendist on oodata Ida-Euroopal, Baltimaadel ja Hispaanial. Paduvihmad ja üleujutused võivad tuua palju kahju Kaukaasias, Itaalias, Suurbritannias ja Balkanil. Tule elemendist on oodata idamaades - Iisraelis, Iraanis, Türgis, Iraagis. Ohutsoonis on ka Austraalia ja Ameerika.

USAs kavandatakse juhi muutumist. Siseprobleemid on tekkimas inimeste rahulolematusest ja poliitiliste vaadete lõhenemisest. Võimalik, et järgmiseks presidendiks on naine. Algamas on dollari odavnemine. Valjusti arutletakse kergete uimastite legaliseerimise üle,kuid sellest on veelgi rohkem hädasid. Võimalikud on maavärinad.

Selle aasta peamiseks teemaks maailma mastaabis on massihävitusrelva arendamine (bioloogiline ja keemiline relv) ja selle võimalik kasutamine enne 2020 aastat Lähis-Idas.