Iluvõimlemise ristiema (üleval pildil)

Usbeki rahvusest Vene suurärimees Ališer Usmanov oli ajakirja Forbes andmetel eemisel aastal Vene Föderatsiooni kõige rikkam inimene. Tema vara suuruseks hinnatakse 12,6 miljardit eurot ja muuhulgas on ta Londoni Arsenali jalgpalliklubi suurim osanik ning talle kuulub ka 1,96% suhtlusvõrgustikus Facebook.

Tema naine Irina Viner on teinud karjääri Venemaa iluvõimlemise meeskonna peatreenerina. Ta on treeninud mitmeid olümpiavõitjaid, sealhulgas ka Alina Kabajevat, kes sahinate kohaselt on olnud president Vladimir Putini sõbranna.

"Minu mehe rikkus on andnud mulle vabaduse rääkida tõtt," on Usmanovist viis aastat vanem Viner rääkinud mehe varandusest.

Vaimuhaigete filantroop

Marina Dobrynina kohtus enda abikaasa Viktor Vekselbergiga aastal 1970 Moskva Raudtee Ülikoolis. Vaevalt aimas Marina, et Vekselbergist saab tulevikus üks maailma jõukamaid mehi, kelle varaline väärtus on 12,6 miljardit eurot.

Nagu paljude rikkurite kaasad, on ka Dobryina pühendanud enda elu heategevusele. Ta juhib organisatsiooni nimega "Hea sajand", mis aitab psühholoogiliste probleemide all kannatavaid inimesi. Organisatsioonil on rohkem kui sada projekti ja näiteks korraldab see kunstivõistluseid vaimuhaigetele.

Metseen ja galerii omanik

Terase parun Vladimir Lisininil on vara enam kui 10 miljardit eurot ja tema abikaasa Ljudmila on tema kõrval olnud pea terve elu. Väidetavalt istusid nad isegi koolis ühes pingis.

Ljudmilla peamine hobi asub Moskva südames. Kunstigalerii, mis kannab nime "Aastaajad" on spetsialiseerinud kunstile, mida tavaliselt näeb vaid erakogude suletud uste taga. Ta on juba kümme aastat kogunud Vene kunstnikute teoseid ajavahemikust 1800-1900.

"Vahel ainult mõni rubla"

Kütuseprintsi Gennadi Timtšenko abikaasa Jelena andis alles hiljuti oma elu esimese intervjuu vene ajakirjale Ogonjok. Seal rääkis ta, kui raske olukord abielupaari esimese eluaasta jooksul valitses: "Oli faas, kus mul enne palgapäeva oli vaid viis rubla. Asjad muutusid, kui mu abikaasa alustas oma äri 1990ndate alguses."

Forbes hindab Gennadi praegust vara 9,4 miljardi euro suuruseks. Jelena juhib pere nime kandvat heategevusfondi, et toetada kultuuri, sporti, lapsi ja vanureid. Timtšenkol on nii Venemaa kui ka Soome kodakonsus.

Modell ja koduperenaine

Vene oligarh ja Evrohimi omanik Andrei Melnitšenko, kelle varaline väärtus on 8 miljardit eurot, lasi hiljuti endale ajaloo kõige kallima superjahi ehitada (VAATA: Maailma suurim ja maailma koledaim? Vene megarikkur lasi endale hiiglasliku superjahi ehitada).

Melnitšenko Serbia päritolu abikaasa Aleksandra on avalikult öelnud, et oligarhi naiseks olemine on täiskohaga töö. "Meil on kolm maja kolmes erinevas riigis ning ma olen nendesse valinud iga tooli ja tassi," rääkis daam.

Paari 30 miljonit dollarit maksma läinud pulmas esinesid Julio ja Enrique Iglesias, Whitney Houston ja Christina Aguilera. Ka Aleksandra ise on laulja ja modell. Hetkel on tal plaan avada Moskvas enda isiklik kosmeetikakauplus.


Foto: Valerri Levitin / RIA Novosti

Pea 30 aastat noorem kaasa

Endine KGB ohvitser ja suurärimees Aleksandr Lebedev leidis enda abikaasa Jelena Perminova eriskummalistel asjaoludel. Vastavalt avaldatud informatsioonile, armus poliitik Lebedev 27-aastat nooremasse Perminovasse, kui too oli veel alaealine.

Sügaval Siberi metsades üles kasvanud Jelena kolis Moskvasse, kus ta alustas edukat modelli karjääri ja kohtus Lebedeviga. Praegu elab paar Londonis ja neil on kolm last.


Foto: LaurentVu/ SIPA

Teine nooruke kaasa
Naftatööstuse rikkuri Roman Abramovitši vara väärtuseks on kümme miljardit eurot. Mees on olnud abielus kaks korda ning oma praeguse kaasa Daša Žukovaniga kohtus rahaprints aastal 2005.

Daša peamine töö ja hobi on mood. Tal on moebrändi Kova & T asutaja ja samuti on ta ajakirja Garage peatoimetaja, mille kaanel on ilutsenud nii Naomi Campbell kui ka Kendall Jenner. Paaril on kaks last, 2009. aastal sündinud Alexander ja 2013. aastal sündinud Leja.


Foto: LaurentVu/ SIPA

Suurim kunstikoguja

Miljardär Igor Kesajevin on toidu, tubaka ja alkoholi müügiga kokku kraapinud ligi kolme miljardi euro suuruse vara. Tema naine Stella tegeleb kunsti kogumisega ning väidetavalt on tal Venemaa suurim eraõiguslik kunstikogu, mis koosneb ligi 1500 välis- ja kodumaiste kunstnike töödest. Stella missiooniks on Läänes levitada Venema kaasaegset kunsti. Igor rahastab oluliselt Stella nime kandvat kunstifondi, mis on muuseum Moskvas.