“Näitlemise seisukohast ei näe ma vahet, kas mängida prostituuti või printsessi," alustab Gerda Johnson mõtisklemist, kes sarjas mängib proua Kuke ehk Merle Palmiste assistenti. "Ka sarja pealkiri kindlasti ei häiri – see on ju kõigest üks sõna, mis mõjub küll igaühele isemoodi,“ vastab Mart Sanderi ajaloolises draamasarjas litsimajas töötavat Renatet mängiv Gerda Johnson küsimusele, kas tema jaoks litsiroll kuidagi alandav ei ole – vaatamata sellele, et sarja lõpuosi filmides oli ta pereinimesena juba lapseootel.

„Alguses oli seda sõna küll võõras öelda, aga ühel hetkel, lahti mõtestatult, muutus see tavaliseks. Prostituut on ka inimene ja on olnud ühiskonna osa juba tuhandeid aastaid. Päris elu on mitmekihiline ja keeruline ning seda on ka prostituudi mängimine, nii et tegelikult on see huvitav!” räägib naine, et on enda rolliga rahul.

Johnson on lõpetanud Londoni teatrikooli The Poor School ning tegemist on tema esimese suurema rolliga Eestis. Ka kõhutita on nüüd juba ilmavalgust näinud – täpselt vabariigi aastapäeva eel, 23. veebruaril sündis pisike Rosie Ly.

Refereeritud artikli täisteksti leiad Õhtulehest.