Lembitu ema Liivi ja isa Uuno sattusid Suurbritanniasse sõjapõgenikena ning elasid pereelu Põhja-Iirimaal.

Justkui juhuse tahtel sattus Öpik täiskasvanuna Briti parlamenti, sest oli juba noorena alustanud tööd liberaaldemokraatlikus erakonnas. Enim on Öpik aga tuntust kogunud enda armulugudega ülikaunite naistega. Nimelt on Öpik suhtes olnud näiteks lauljatar Gabriela Irimiaga, kellega veedeti koos kaks ühist aastat. Lisaks ka Briti tuntud telejaama ITV ilmateate diktori Siân Lloydiga. Viimane kirjutas oma elulooraamatu, milles rääkis, kuidas Öpik on suur alkoholilemb ning see sai nende suhtele saatuslikuks.

Öpik ise lükkas jutu alkoholiarmastusest ümber. "Kas ma praegu tundun teile purjus," naeris Lembit. Seda, et elu parlamendisaadikuna on kiire, tunnistab Lembit ka ise. "Ma usun, et ma oleksin abiellunud, kui see töö poleks olnud nii täisajaline ja pingeline," tõdes ta.

1997. aastal sai Öpikust Briti parlamendi liige, ent teisel parlamendi aastal juhtus mehega karm õnnetus. "Kukkusin umbes 13 meetrit, purustasin oma selja ja näo," kirjeldas ta läbielatud õudust. "Nüüd sel aastal oli mul kaks operatsiooni oma näo pärast. Seitse aastat olen kannatanud selle all, aga ma olen elus," rõõmustas Öpik. Mehe karjäär parlamendis sai aga ootamatu lõpu ning mõned aastad pärast seda ei olnud kuigi roosilised. "Olukord oli nii halb, et ma peaaegu kaotasin oma maja," sõnas Öpik ja lisas, et sellele järgnesid väga karmid kolm aastat. "Ma tegin väikeseid töid, reality-tv saateid ja töötasin isegi kruiisilaeval," kirjeldas ta.

Oma figureerimist kollases meedias kirjeldab Öpik mõningase humooriga. "Vahetevahel oli see mulle ka kasulik, mõned väga tähtsad kampaaniad töötasid just selle pärast, et kollane meedia aitas."

Oma emakeelt Öpik kuigi palju praktiseerida ei saa, ehkki töötab Eestis alguse saanud pakendirobotifirmas. "Isegi paljud eestlased töötavad siin selles firmas, aga me räägime inglise keeles," sõnas ta. "Ma mõnikord mõtlen, et ma lõpuks kolin Eestisse. Mitte just nüüd momendil, mul on siin palju asju teha," jättis ta otsad kodumaale kolimise osas lahtiseks.