Vanameister suri 73-aastaselt oma kodus ning surnukeha avastas naabriproua, kes oma sõbra ja jutukaaslase tervise pärast muret tundis, vahendab BBC. "Scott käis koguaeg haiglate vahet, kuna kannatas Guillain-Barre sündroomi all (närvisüsteemi halvav haigus toim.), kuid ta ei suutnud iial haiglas kaua püsida, sest eelistas kodus olla," meenutab naabriproua.

Mckenzie oli oma aja üks populaarsemaid lugude autoreid ja muusikuid, kes enne soolokarjääri alustamist oli bändi The Abstracts liige, mis hiljem nimetati ümber The Smoothies. McKenzie oli üks hipiliikumise iidoleid, kelle looming kujundas tugevalt 60-ndate ja 70-ndate muusikat. 1967.aastal loodud laul "San Fransisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Head)" on kuulus tänapäevalgi.

2002.aastal avaldas McKenzie ka ise imestust, kuidas eelpool mainitud lugu mitukümmend aastat hiljemgi oma elu elab. "See on hämmastav, kuidas San Fransico lugu ikka veel inimesi köidab, nende unelmaid toidab ning südameid ja teadvust kütkestab," rõõmustas ta.

McKenzie on sooloartistina valitsenud Billboard 100 edetableleid korduvalt ning on kirjutanud oma ajastu mitmeid mitteametlikke hümne, sealhulgas on ta kaasautoriks ka Beach Boysi surematule hitile "Kokomo".