“Selleks et õnnelik olla, peaks inimene tutvuma iseendaga ja teada saama, kes ta selline on. Siis inimene saabki õnnelikuks, sest fiktsioonmaailmas on ju kuidagi kombeks ehtida ennast igasuguste võõraste sulgedega — noh, et paistaks nagu natuke ilusam kui tegelikult ollakse, ja natuke tahaks välja paista rikkam ja targem ja nii edasi," leiab LEA.

"Kui iseendaga tuttavaks saad, siis mõistad, milles selle maailma idee seisneb ja siis need väljapaistmise isud kaovad kohe ära. Sa näed, et pole mitte mingisugust mõtet püüda kellegi teise jaoks teistsugusem välja näha kui sa tegelikult oled, sest sa oled ju päriselt ikka see, kes sa oled. Kui sa sellest aru saad, siis sa ei ehita enam endale sellist vanglat ümber, kus sa pead kogu aeg kellegi jaoks olema nagu mingisugune prototüüp või stereotüüp. Kui sellest vanglast vabaned, siis avastad piirideta tunde ja see ongi tõeline vabadus — õnnelik olemine," jagab ta head nõu.

Katkend pärineb Ingrid Peegi raamatust “Hallo, Kosmos! Palju õnne”, mille esitlus toimub esmaspäeval, 13. juunil kell 18-22 Apollo kinos Solarises ja kus musitseerivad Maarja Nuut ja Mick Pedaja ning saate avaliku salvestuse vestlusringis arutlevad õnnelikkuse teemadel Tiina Jõgeda, Jan Uuspõld, Alar Ojastu, Ingrid Peek.