Venemaa Gagarini-nimelise kosmonautide treeningukeskuse esindaja ütles kolmapäeval, et Bass läbib hetkel treeninguid, mis on vajalikud tema osalemiseks sügiseks kavandatud lühiajalisel kosmoselennul. Samas pole lauljalt laekunud mingit raha.

“See kõik sarnaneb PR-kampaaniaga,” kinnitas Tähelinnas üks ekspertidest.

Vene Kosmoseagentuuri esindajate sõnul sõlmis Bass juulikuus kosmoseagentuuriga eellepingu, ent lõplik otsus tema suundumisest kosmosejaama langetatakse pärast esimesi raha laekumisi projekti investoritelt.

Aasta algul teatas Hollywoodi filmitootja Destiny Productions oma valmisolekust projektis osaleda. Firma kavatsuste kohaselt muutuks kogu ettevalmistusprotsess ning lend ise suureks kommertsprojektiks. Samuti on Bassi “turismireisi” korraldamisega seotud firma Mir Corporations, mis tegeleb Venemaa kosmosevalla ärilise poolega.

Seni on teatatud, et Bass suundub ilmaruumi oktoobrikuus koos meeskonna komandöri Sergei Zaletini ja belglasest pardainseneri Frank DeWinne’iga.

Vene Kosmoseagentuuri esindaja sõnul võidakse aga ekspeditsioon edasi lükata, kuna USA kosmosesüstikute Atlantis, Endeavour, Discovery ja Columbia kütuse etteandmistorudest avastati lõhed. Seetõttu kooskõlastavad hetkel Vene ja USA eksperdid astronautide ja kosmonautide lendude graafikut Rahvusvahelisse Kosmosejaama.