Peeter Saul oli Eesti estraadi legend, kes on juhatanud tuhandeid kontserte, toonud oma seadetega Eesti publiku ette tol ajal maailmas olulisi teoseid, andnud tuule tiibadesse uutele artistidele.

Eesti Raadio estraadiorkester ja dirigent Peeter Saul olid meelelahutusmuusika võrdkujuks mitmele põlvkonnale.

Aastatel 1957–1961 õppis Peeter Saul klaverimängu Tallinna Riiklikus Konservatooriumis, Bruno Luki juures.

1970. aastal aga lõpetas Tallinna Riikliku Konservatooriumi puhkpilliorkestrite dirigendina Elmar Peäske juhendamisel.

Aastatel 1964–1998 tegutses Peeter Saul Eesti Raadio estraadiorkestri dirigendina. Selle kõrvalt on ta juhatanud sümfooniaorkestreid ning operetietendusi.

Lahkunud maestro on arranžeerinud suure osa Eesti kergemuusikaklassikast: ligi 5000 muusikapala Eesti Raadio estraadiorkestrile ning teistele ansamblitele ja solistidele.

2008. aasta "Tähelaeva" saates kommenteeris Saul enda rolli ühe viljakama Eesti kergemuusika arranžeerijana järgmiselt: "Kui sul on plaadid ja sul on kõrvad ja tahad teha muusikat, siis tuleb seda orkestreerida – seda ma olen teinud kogu oma elu jooksul."

Armastus muusika vastu on see, mis tegi Saulist ühe siinse muusikaelu viljakama dirigendi. Abikaasa Heli Lääts on Sauli tugevat tõmmet muusika vastu kommenteerinud, öeldes, et Peeter Saul orkestreerib isegi magades.

Küsides "Tähelaeva" saates Sauli käest, kas tema elus eksisteerib üldse päevi ilma muusikata, vastas dirigent, et sellist päeva ei ole veel seni ette tulnud.

Interpreedina on osalenud Swing Club’i ja Emil Laansoo ansamblites, samuti oma abikaasa Heli Läätse saateansamblis.

Peeter Saul oli nooruses kõva poksija ning on tulnud sellel alal ka Eesti meistriks.