60-aastane Fisher sai südamerabanduse 23. detsembril 2016, olles parasjagu lennukis, mis oli teel Londonist Los Angelesesse. Naine viibis mõned päevad haiglas, kus ta sai uue infrakti ning hinge heitis.

Kuigi ametlikuks surma põhjuseks seda ei kinnitatud, siis selgus lahangu käigus, et näitlejanna pruukis tervet spektrit narkootikume, mis panustasid tema südamerabandusse, teatab Los Angeles Times.

Fisheri organismist leiti nii alkoholi, heroiini, kokaiini, metadooni, MDMA ehk ecstasy ning mitmete opiaatide (sh morfiini) jälgi. Kokaiini oli naine pruukinud viimase 72 tunni sees enne infarkti, teiste ainete tarvitamise kogus ning aeg jäid tuvastamata. Fisheri ametliku surma põhjusena on lahanguraportis lisaks ära märgitud ka uneapnoe ehk magamisaegne hingamatuse sündroom koos olukorda raskendanud seisunditega, milleks olid ateroskleroos ning narkootikumide tarvitamine.

Naise surnukeha perekonna soovil füüsiliselt lahti ei lõigatud ning kõik uuringud pandi toime skaneerimise teel.

Fisheri tütar Billie Lourd sõnas ajakirjale People, et tema ema võitles kogu elu vaimsete häirete ja sõltuvustega, mis teda viimaks ka hauda viisid.

Carrie Fisher sündis meelelahutusäris tegutsevate vanemate Debbie Reynoldsi ja Eddie Fisheri perre ning tema Hollywoodi debüüt leidis aset aastal 1975, filmis "Shampoo". 1977. aastal sai ta juba ilmakuulsaks printsess Leiana "Tähesõdades". Narkootikumid leidsid tee noorukese tulevase täheni juba 13-aastaselt.

Fisheri ema Debbie Reynolds suri päev pärast tütre lahkumist, 28. detembril 2016 ning seda samuti südamerabanduse tagajärjel.