Keskerakonna propagandalehe andmetel olid koos Laariga 1999. aasta 13. mail koos toonane Võru maavanem Robert Lepikson, riigikogu Isamaaliidu fraktsiooni liige Jüri Kaver ja luurekoordinaator Eerik Niiles Kross.

Lepikson möönis, et lasi ka Keskerakonna liidri Savisaare valimiskampaania ajast pärit postkaardisuuruse portree pihta ja peab intsidenti kahetsusväärseks.

“Kui poleks lasknud, poleks põhjust ehk ka hüppemäest rääkida,” ei taha ka Lepikson vana lugu eriti meenutada.

Valitsuse pressiesindaja Kaarel Tarand nimetas Kesknädala kirjutist lolluseks, mida pole võimalik isegi kommenteerida. “See on täielik jama, kuid Eesti ainsal sõltumatul ajalehel on õigus laimata, keda ta tahab,” ütles Tarand BNS-ile.

Jüri Kaver ütles neljapäeval samuti BNS-ile, et mingit Savisaare pildi pihta laskmist ei olnud. “Märki me tõepoolest lasime, kuid märklaudade pihta.”

Mart Laari kahepäevane visiit Võrumaale 1999. aasta mais on võrokestele meelde jäänud eelkõige lubadusega ehitada Vällamäele riigi rahaga 90-meetrine suusahüppemägi, kuid väidetav tulistamine pole seni ajakirjanduses kajastamist leidnud.

13. mai õhtul oli Laar kaitseväe lahingukoolis Meegomäel, kus Kesknädala andmetel hakati viina võtma.

Poliitilises seltskonnas oli kellelgi kaasas postkaardisuurune Edgar Savisaare märtsis lõppenud valimiskampaania portreega trükis.

“Lahingukooli ohvitseride käest sai uljas poliitikute seltskond pumppüssid, et valimistel võitnud Savisaare pildi peal oma komplekse lahendada. Kutselised sõjaväelased ise siiski laskmises ei osalenud,” seisab Kesknädala artiklis.