Publiku andmetel sai häirekeskus sai eelmise aasta 7. detsembri õhtul kella 18.30 paiku teate võimalikust alkoholi tarvitanud juhist Rae vallas. Politseinikud said info kella ajal 18.36 ning hakkasid pärast seda Peetri suunas liikuma. Patrull jõudis maja ette kell 18.57, kus parkis auto, millest teada anti.

Publiku andmetel sõitis Erich Krieger oma 2008. aasta Nissan Qashqaiga mööda Vana-Tartu maanteed suunaga Järveküla poole ning sattus külaelanike huviorbiiti oma sõidustiili tõttu. Kriegeri auto vajus korduvalt ühest teeservast teise ning tekitas liiklusohtlikke olukordi.

Kuna sõiduk parkis ja juhti selle juures ei olnud, siis polnud võimalik kontrollida, kas inimene oli juhtinud autot alkoholi tarvitanuna. Sellises olukorras puudub politseinikel õigus inimese eluruumi siseneda, sest korra rikkumist ei esine. Eluruumi sisenemiseks on väga kindlad reeglid. Samas politsei möönab, et korrakaitsjad oleksid võinud koputada juhi uksele ning viia temaga läbi vestluse. Tänaseks on politsei Kriegeriga suhelnud ning ta põhjendas oma sõidustiili tervisehädaga.

Seetõttu puudus antud paragrahvi alusel menetluse algatamiseks alus. Kui joobekahtlusega juht on autost lahkunud, siis on tagantjärele keeruline tõendada, et ta oli just sõitmise hetkel joobes.

Erich Kriegeriga õnnestus Publikul küll mitmel korral ühendust saada, ent erinevatel põhjustel ei soostunud laulja kommentaare jagama. Loo ilmumise päeval vastas mees küll telefonile, ent ajakirjanikku kuulamata lausus ta telefoni: "Kas sa saad aru või. See inimene, see minu nimel, tuhat korda, kas sa oled võimeline homme rääkima?". Seepeale katkestas Krieger kõne ning edasistele kontaktipüüdlustele pole vastanud.

Erich Krieger on varasemalt napsise peaga roolikeeramisega vahele jäänud. 2009. aastal pidas politsei mehe kinni ning tuvastas tal joobe, toona alustati ka kriminaalmenetlus. "Ma taunin purjus peaga rooli istumist, sest sellega teed haiget nii iseendale kui ka lähedastele ja kaaskodanikele," sõnas Erich 2009. aastal.

Täna õhtul eetris oleva "Kuuuurija" uue hooaja esimeses osas lubab saatejuht Katrin Lust paljastada kuulsusest roolijoodiku. Lust ei kinnita Publikule, et tema saates portreteeritav kuulsus just Krieger on, ent saate treilerite kuvatõmmistel esineva auto ja selle registreerimisnumbri sarnasused ei jäta kahtlusteks kuigi palju ruumi. Erich Krieger veedab tihti aega Peetri külas, seal asub laulja isakodu ning majal asub isegi tema pildiga tahvel.