Ametliku versiooni kohaselt pidi staari eralennuk kuus päeva enne tema surma Illinois's hädamaandumise tegema, kuna Prince tundis ennast pärast nädalatepikkust gripiga maadlemist kehvasti ning vajas kiiret arstiabi. Teisalt väidetakse aga, et hädamaandumise põhjustas üledoos, kirjutab The Sun.

Kõhedas klipis kuuleb kontrollerit rahulikult kinnitamas, et parameedikud ootavad lennuki maandumist. Hädaabikõne teinud piloot ilmselt ei paljastanud, kellega on tegu, sest lennujaama töötaja küsib klipis, kas patsient on mees või naine.

Üledoosi teooriat kinnitab ka lauljale tehtud erakorraline süst, mida tehakse tavaliselt narkootikumide üledoosist tingitud surmade ennetamiseks. Arstid olevat muusikul soovitanud küll 24 tundi haiglas viibida, kuid Prince lahkus pärast kolme tundi, sest talle ei võimaldatud privaatset palatit.

Prince tundis küll end kehvasti, kuid ilmus õnnetusele järgneval päeval fännide ette, et tema halvast seisundist levima hakanud kuuldusi ümber lükata. Seitsme Grammyga pärjatud staar sõnas oma austajatele: "Oodake enne ikka mõned päevad, kui hakkate oma palveid raiskama."

Heliklipp tuli ilmseks kohe pärast Prince'i pikaajalise narkodiileri avameelset intervjuud väljaandega DailyMail. End Doctor D-ks nimetav diiler paljastas, et Prince oli väidetavalt aastakümneid sõltuvuses opioididel põhinevatest valuvaigistitest ning superstaar raiskas ühekorraga ligi 40 000 dollarit.