Eesti turisminduses pettunud Ave on pööranud pilgu Kanaari saartele, iseäranis La Gomrale, millest me ei saa vestluse käigus ei üle ega ümber. "See La Gomra on Muhumaa suurune, hästi äge saarekene, paradiis," seletab Ave.

Teise Kanaari saare, Tenerife kohta ta nii hästi ei arva: "Esiteks, mulle ei meeldi sellised turismipõrgud. Teiseks, seal on kohutavalt vargaid."

Kanaari saartel puhkamine andis veel ühe eriskummalise impulsi. "Meil tuli selline laeng, et me müüme Eestis kõik maha," pahvatab Ave. Kuidas maise vara müük Eestis edeneb? "Mul midagi oli juba enne müügis. See midagi on Kuusalus üks väike majake, see ei taha hästi minna," kurdab Ave Harju Elule antud intervjuus.

Nüüd mai keskel tegid Ave ja Imre otsuse müüa maha ka ajaloolise Raudoja kõrtsi talu. "Hindamine on veel tegemata. Ma loodan, et seda teostab Uus Maa, mul om omanikud tuttavad, adekvaatsed tüübid. Ideaalis ta võiks maksta 500 000 eurot," räägib Ave.

Kuusalu maja ja Raudoja kõrtsi talu müügist saadud raha eest kavatseb Ave osta 80 000 euroga maja La Gomra saarel. "Seal on seitse tuba. Siis me ostame sinna kortereid ka juurde." Kortereid on plaanis turistidele üürida, lisaks loodab naine müüa oma maale.