"Nägin unes, et Kalju tuli minu juurde ja ütles, et vaata nüüd tuleb see Teatriliidu kongress ja ma ise ei saa minna, nii et keegi peab minu eest ka hääletama. Aga lugu on nii, et minu eest hääletab Nüganen aga tead, Endel Pärn ka ei saa tulla, sa hääleta siis tema eest."

"Täna lahkus meie hulgast Suur Mees. Väga paljude eesti näitlejate, lavastajate, teatrijuhtide Õpetaja. Ka minu Õpetaja.
Mees, kelle terav meel, vahe ütlemine ja tingimusteta teatriarmastus on kujundanud eesti teatripildi selliseks, nagu see täna on.
Koma, aitäh, et andsid mulle võimaluse! Aitäh, et sundisid mind olema parem, tähelepanelikum, professionaalsem, vastutustundlikum.
Aitäh, et olid NUKU teatri jaoks olemas hetkel, kui seda kõige enam vajasime! Sinuga koos oli kõik lihtne. Kõik tundus omal kohal ja perspektiiv selge! Nüüd peame ise hakkama saama...
Kalju, ole seal teisel pool kuhjaga hoitud! Ja laulgu taevased inglikoorid sulle "Besame, besame mucho...!"
Sügav kummardus.
Kaastunne lähedastele kogu NUKU teatri pere poolt."

"Öösel ei saanud magada, hommikuks oli selge, miks. Kalju, puhka rahus, sa olid ja jääd minu kõige suuremaks elukooli Õpetajaks, võlgnen sulle palju ja ei unusta seda."

Tamur Johannes Tohver:

"Aitäh Kalju, oli minulgi võimalus kord Sinu lavastaja olla. Ehkki Allik ei tea, tegid Sa 2008. aastal suurepärase rolli Kruusvalli "Sild kuuldemängus. See oli selline... tulevikku vaatav..."

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum:

"Eesti teatriajaloos on oma peatüki lõpetanud lavastaja, pedagoog ja näitleja Kalju Komissarov (1946 – 2017). Lavastajana rikastas ta paljude eesti teatrite repertuaari - Noorsooteater, Ugala, Endla, Rakvere Teater, jt. Tema lavale toodud on ka lavakunstikooli 13. ja 15. lennu menukad diplomilavastused. Kalju Komissarovi teatriõppe tõdesid jäävad edasi kandma palju tema õpilased."

"Armas ja kallis Õpetaja ning Vaimne Isa, KALJU KOMISSAROV...
Head teed Sulle... Olen väga kurb ja saadan Sind pisaratega teele..."

"Kalju Komissarov oli tõesti suurkuju. isiklikult minu jaoks on tema lavastustest ehk kõige olulisemad olnud "Ja sajandist on pikem päev" (1985) - üks esimesi pikki tõsiseid täiskasvanute tükke, mida nägin, suurejooneline ja sünge; ja "Equus" (1992), samuti sünge lugu ärkava seksuaalsuse tumedatest sügavikest, kus mängisid peale Komissarovi enda Külliki Saldre ning Komissarovi tollased tudengid Kaili Närep ja Jaanus Rohumaa - mäletan, et seda mängiti nii, et publik oli laval näitlejate lähedal, ja Komissarovi mängitud psühhiaatril oli haiguslugu kogu aeg käes - lähedalt aga võis näha, et tegelikult piilub ta tekstiraamatust teksti; aga elamus oli tugev sellele vaatamata, ehk isegi ehedam.
see Ruja lugu on aga pärit Komissarovi lavastatud "Protsessist" (1975), mis oli üks ta esimestest lavastustest."

"Kultuuriministeerium mälestab näitlejat, lavastajat, pedagoogi ja teatrijuhti Kalju Komissarovit. Teatrirahva seas lihtsalt Komaks kutsutud mitmekülgse teatrimehe käe all sirgus kümneid näitlejaid ja lavastajaid, kes kujundavad meie teatripilti. Ja mis eriti ilus - paljud neist annavad omakorda edasi teatriõpetuse tõdesid, mida on kunagi neile jaganud Kalju Komissarov. Ärasaatmine toimub 19. märtsil Ugala suurelt lavalt. Kultuuriministeerium avaldab kaastunnet Kalju Komissarovi perele ja lähedastele. Oleme tänulikud tema elutöö eest."

Endla teater:

""Väikelinna teater ei saa olla niši- või friigiteater. Siis ta ei jää ellu. Isegi nii suures linnas nagu Tallinn on see raske. Teatris peab repertuaar olema tasakaalus ehk igaühele olgu midagi, alates lastest ja lõpetades pensionäridega, keda on varsti üle poole elanikkonnast. Tuleb uskuda, et komöödia on täpselt sama vana žanr nagu tragöödia. Nad on kõrvuti. Kaks maski. Küsimus on tasemes, kunstilises väärtuses. Alati võib olla labane ja alati saab olla väga peen ja rafineeritud."
Lahkunud on Eesti teatri suurkuju Kalju Komissarov, kes 2013-2014 oli Endla teatri peanäitejuht. Avaldame kaastunnet lähedastele."

"Ürgandekas mees Kalju Komissarov suri öösel. Mitte küll väga ootamatult, eks ta andis mõista juba aasta tagasi, et palju pole jäänud.
Kahjuks oli ta kogu elu üpris alahinnatud. Väga kõva filmilavastajana aga enamuse elust tegeles hoopis teatriga. Aga minu meelest "Valge laev" on üks paremaid Eestis tehtud thrillereid üldse ja Kalju oli seda tehes vaid 25 aastane."

""Oma kodu köök on see, kus tulevad parimad mõtted. Kõik mu paremad mõtted ja kõik, mis ma olen oma elus kirjutanud, olen kirjutanud köögilaua taga. Kõik olulisemad jutuajamised sõpradega on alati peetud köögis."
Kalju Komissarov"