19-liikmeline muinsuskaitseseltsi esindus lahkus Saaremaalt Veere sadamast 26. septembri pärastlõunal. 16-meetrise kaugsõidu-jahtlaeva Linda pardal oli ka neljaliikmeline meeskond ja seda kõike oli vist isegi veidi rohkem kui jahi kandevõime.

“Meresõit algas igati romantiliselt: päikeseloojang peaaegu tuulevaikuses, laevatekil söödi head-paremat ning pudelid kesvamärjukesega liikusid edasi-tagasi vahest sama kiires tempos nagu Saaremaa metsas kahemehesaag. Paljud reisilised hakkasid seda pidu ja pillerkaari juba loetud tundide pärast kibedasti kahetsema," jutustab Arjakas.

Enne keskööd läks meri tormiseks ja mida enam ulgumere poole, seda tormisemaks muutus. Selline tund-tunnilt kasvav meremöll ning üha tugevnev vastutuul kestis terve järgmise ööpäeva. "Enamik seltskonnast jäi täiesti merehaigeks. Nägin pilti, kuidas üks mees jõudis suurivaevu kajutis WCni roomata, aga püsti ajada end enam ei jõudnud. Nii ta oksendas sealsamas kõik välja," meenutab ajaloolane.

Teine, merehaigusest roheka näoga mees, olevat oianud õige pikalt, vastavalt jahtlaeva kõikumisele: “Oh, miks ma pidin küll siia tulema?!” Üks lendas aga koikust välja, selga istujatele, kes suurivaevu jõudsid ta veidi kõrvale lükata.

Karmist merereisist ja Küllo Arjakase katsumusest loe lähemalt juba värskest ajakirjast Naised!

VEEL SELLE NÄDALA NAISTES:
• Liina Vahtrik avaldab pildikesi Helgi Sallost emana: kuidas ema möllas laste mängutoas või kuidas ta Kaitseväele sokke koob
• Kolm erinevat elusaatust, mida ühendab Estonia katastroof
• Moe- ja ilunõuanded alanud sügiseks