Naissoost embrüod nimetati kaasuses Emmaks ja Isabellaks. Praeguseks on teada, et hagi taga on Vergara ekskallim Nick Loeb, kelle sperma abil embrüod viljastati.

Loeb on juba Vergara kohtusse kaevanud, et saada embrüote hooldusõigus, sest need viljastati siis, kui paar veel armuõnne jagas. Lahkumineku järel soovis mees nendele õigusi.

Emma ja Isabella kohtuasi kätkeb endast probleemi, mil veel sündimata lapsed on jäänud ilma rahafondist, mis nende nimedele kasvama pandi. Kohtuasjas nõutakse, et Loeb saaks embrüod endale, et lapsed saaksid sündida — ilmselt siis surrogaatema üsast. Vergarat süüdistatakse selles, et ta ei soovivat embrüote külmutamist jätkata ning tahab need hävitada.

Loeb ja Vergara on sõlminud kunagi lepingu, mille kohaselt nad mõlemad nõustusid embrüosid mitte elule tooma ilma teise osapoole nõusolekuta, ent lepingus ei ole kirjas, mis nendega edasi peaks toimuma juhul, kui paar lahku läheb.

Vergara sundis väidetavalt Loeb’i alla kirjutama klauslile, mis kindlustab emma-kumma surma puhul tõiga, et embrüod kindlasti hävitataks.

Kunagine paar pöördus 2013. aastal viljastuskliiniku poole, et lapsi saada.