Aeg aidata

Argo abipalvele toetada pühapäeval toimunud tragöödia järel, reageerisid sajad inimesed, kes raha kandisid, sest haiglakulud, elamiskulud ning muu kaasnev pole odav lõbu. Lisaks polnud esialgu teada, et Jarmol kindlustus olnud oleks.

Esmasäeval, 3. novembril andis Taisse jõudnud Ader intervjuu kahele Eesti telekanalile, sõnades, et hetkel on teadmatus, ent oodatakse teisipäeval Saksa arsti, kes keelebarjäärist ehk üle aitab ning edasist prognoosida ka oskab.

4. novembri hommikul sai Aderiga intervjuu ka Delfi. Mees rääkis siis, et juba on tehtud viis operatsiooni ning kui Jarmo ka hetkeks silmad avas, siis nüüd on taas koomas.

Aeg veidigi rõõmustada

Järgmisel päeval selgus vanemate ja paljude rõõmuks teade IF kindlustuselt, et Jarmol siiski oli kindlustus ning 30 000 eurot vajalikest kuludest katab see.

Veidi hiljem saabus Jarmo abistamiskommuuni lehele hea teade, et Jarmo tuli koomast välja. 

Ka Ader vastavasisulise tänuavalduse ja olukorra selgituse:
"Head sõbrad! Mitu suurt kivi on südamelt langenud. Jarmo ärkas täna koomast üles ja suutis isegi öelda esimesed sõnad! Poja olukord on endiselt väga raske ja väga pikk ja keeruline ravi ja taastusravi on veel ees kodus, aga süda on uut lootust täis. Tänan Teid kõiki, head inimesed, kes Te olete kalli Jarmo paranemise jaoks annetanud. Annetusi on juba ligi 20 000 kuni eurot, mis tundub täiesti uskumatu ja on väga väga suur abi. Eraldi tänu väärib IF KINDLUSTUS kelle kõne meie perele, et Jarmol ikkagi on kindlustus, tundus täiesti uskumatu, mul ei ole sõnu, AITÄH IF!!! Nii et kindlustus 30 000 eurot ja annetused kuskil 20 000, sellest on tohutu abi. Ravikulusid pole veel kokku löödud, aga kindel on see, et ravi tuleb veel kallim ja kõik see kulub ära, olen valmis panema ka kogu oma vara müüki. Aga kui keegi tahab kindlustuse tõttu oma annetust tagasi, saan aru ja palun võtke siis minuga ühendust ja kannan Teie annetuse tagasi. Veelkord kogu südamest suur suur AITÄH kõigile, Teile IF ja Teile kõik head sõbrad ja tuttavad! Minu pere ei unusta Teie tuge kunagi. Nüüd saame veidi kergema südamega pühenduda ravile, poeg võitleb edasi."

Aeg selgitada

Paljud annetajad vihastasid seepeale, et enne tulnuks uurida ikka olukorda, kui avalikult abi paluma hakata. Argo Ader vastas ka ühele neist kolmapäeva õhtul ning selgitas, mida rahaga teha plaanib, juhul kui üle peaks jääma. "Sulle ja ka teistele teadmiseks, et loomulikult, kui juhtub, et raha jääbki üle, ehk et ravikulud katab kindlustus ning midagi jääb annetatud rahast üle, siis otsustasin luua fondi nendele abivajajatele, kes lähevad välismaale ilma kindlustuseta ning kellel juhtub seal õnnetus. Seega kindlasti ei kavatse ma millegi pealt kasu lõigata, vaid teen kõike oma poja huvides, mis iganes ka keegi siis arvata soovib või ei soovi. Õnneks on positiivseid kommentaare ja inimesi nii palju, et negatiivsed inimesed jäävad neile lihtsalt varju," kirjutas Ader oma Facebookis.

Vaikus...

Ainsaks jäljeks pärast seda on aga tema tegemiste kohta elukaaslase Maarja Kerneri laupäeval, 8. novembril, tehtud postitus Argo Aderi seinale: "Oodates tunduvad tunnid kui aastad... Väike meenutus sulle" millele lisatud igatsev suudluspilt. Kas see annab alust arvata, et Ader on teel tagasi koju või nüüdseks juba koduski? Mees lubas esmaspäeval, et poja Jarmota ta sealt ei naase. Kas ka Jarmo on juba Eesti arstide hoole all või kohe siia jõudmas? Teretulnud oleks hetkeolukorrast ülevaade pere poolt kõigile neile, kes oma häid mõtteid ja kuitahes suuri või väikseid summasid olukorra leevendamiseks teele pannud.

Tais viibiv Delfi fotograaf põrkus täna hommikul haiglasse pere käekäiku uurima minnes samuti keelebarjääri otsa, millele Ader mitmeid kordi ka intervjuudes viitas. Haiglas valge Eesti mehe asukoha pärimise peale saadeti fotograaf Andres Putting korra keeleoskamatu infotöötaja suunamisel WCsse hoopis. Teisel korral kohvikusse, kust omakorda taas WCsse. Kohalikele suunatud "vaese mehe haiglas" polnud enam kippu ega kõppu eestlastest, vaid ameerikalik kisakära erakorralise meditsiini vastuvõtus ning turvamehe kullipilk, mis saatis ainsat valget meest nii pikalt, et ebamugavusest tuli peagi sealt batsillipesast lahkuda kaasmaalasi kohtamata.

Olgu selgituseks öeldud, et Argo Ader on võtnud suunaks hoida siiani kõiki huvilisi pigem kursis Facebookis avaldatava avaliku infoga ning vältida kümnete ajakirjanike eraldi küsimustele vastamist nii telefonis, SMSi kui Facebooki teadete teel, mis aja kokkuhoiu ja info ühtsuse eesmärgil ilmselt ka teadlik ning õige samm.

Argo, me kõik ootame nüüd uut infot! Kuidas teil läheb?