Elizabeh II käekotis on pisike kollektsioon talismane, mida ta on oma lastelt kingituseks saanud. Näiteks pikutavad tema käekotis miniatuursed koerad ja hobused, samuti paar helget perekonnapilti. Lisaks sisaldab käekott lugemisprille, täitesulepead ja hingeõhku värskendavaid pastille.

Mõistagi on kuningannal käekotis huulepulk. Aasta tagasi võttis kuninganna ühel üritusel kotist välja huulepulga ja värvis ilma peeglita huuli. Loomulikult püüdis kaamera selle pildile ja pärast seda püüti muukida lahti hästi hoitud saladus: millise firma huulepulka kuninganna eelistab? Luubi alla jäi kosmeetikafirma Clarins, mis on läbi aastakümnete olnud Elizabeh II suur lemmik. Paraku ei õnnestunud kaugelt tehtud foto põhjal huulepulga marki kindlaks teha.

Kuninganna kannab väga palju Inglise firma Launer käekotte. Tema lemmikmudel on Juliet ja see maksab 1650 naela. Must klassikaline käekott, mida Elizabeth II eelistab, kannab aga nime "Iron Lady" ehk raudne leedi. Kuninganna on Launeri firmale jäänud läbi aastakümnete lojaalseks, kuigi tema käevangus on olnud ka teiste brändide käekotte. Launeri esindaja on öelnud, et inimesed näevad kuningannat kui stiiliikooni. "Ta ei ole inimeste jaoks vanadaam, vaid stiiliikoon, sest kannab erksaid värve, põnevaid kübaraid ja kostüüme. Launeri käekotte ostetakse sageli just seepärast, et kuninganna on nad kuulsaks kandnud."

Peamine põhjus, miks kuninganna iial oma käekotist ei lahku, peitub selles, et ta annab käekotiga oma saatjatele signaale. Kui ta asetab käekoti lauale, tähendab see, et ta soovib ürituselt lahkuda viie minuti pärast. Kui ta vahetab käekotti paremalt käelt vasakule, tähendab see, et ta soovib rahvahulgas või ritusel liikuda edasi ja rääkida järgmise inimesega.

Mõni aeg tagasi kirjutati, et kuninganna kannab sularaha kaasas vaid pühapäeviti.