"Siseminister valelt tabatud!", kirjutas Ojuland oma Facebooki kontol 16. novembril. "Ületasin kell 21:04 Ikla piiripunkti. Ühtegi piirivalvurit näha polnud. Ma oleks oma furgooniga vabalt võinud mida või keda Eestisse tuua! Kus on siseministri poolt lubatud tugevdatud piirikontroll? Kui isegi piiripunktis puudub igasugune kontroll, mis siis veel muust piirist Läti ja Eesti vahel rääkida?"

Varem postitas Ojuland avalduse, kus teatas Pariisi terroriakti valguses, et Eestil on veel viimane võimalus kindlustada oma rahva julgeolekut pagulaste ja muude Euroopa Liidu poolt pealesurutavate immigrantide vastuvõtmisest keeldumisega ja rõhutas vajadust kiirelt taastada mehitatud ja relvastatud piirivalve.

Ojuland avaldas ka kahtlust valitsuse julguses seda teha: "Tänane Eesti valitsus hukutab Eestimaa, isegi Nõukogude võim ei suutnud sellist kahju teha eesti rahva väljasuretamisel kui meie praegune, oma rahva poolt valitud valitsus teeb. Rõivas ja suurem osa tema ministreid allub Brüsseli ebaseaduslikule kvoodipoliitikale, seades ohtu Eesti inimeste julgeoleku."

Juba nelja päeva pärast, 28. novembril kutsub aga poliitik kõiki Tartus massiimigratsiooni vastasele meeleavaldusele.