Kreeka seksitööstus peab 1999. aastast kehtivat prostitutsiooniseadust drakooniliseks ja kasutuskõlbmatuks. See keelab abielus isikuil tasulisi seksiteenuseid pakkuda, ei luba avada bordelle vähem kui 200 meetri kaugusel koolidest, kirikutest ja teistest “heategevusasutustest” ning piirab neis töötavate lõbunaiste arvu kolmega.

Parlamendispiiker Apostolos Kaklamanis teatas möödunud neljapäeval peaminister Costas Simitise otsusele viidates, et prostitutsiooniseaduste leevendamise küsimus ei tule parlamendis arutusele.

Asesiseminister Nikos Bistis tõotas augustis tema büroo ette laagri üles löönud sajakonna prostituudi nõuetele järele andes, et seadust muudetakse.

“22 aastat ei ole ükski naisorganisatsioon kaevanud ega meid toetanud, kes tõesti töötavad kõik naistega kaubitsejate heaks?” heitis ette Kreeka prostituutide ametiühingu KEGE pressiesindaja Elisa Kolovou.

KEGE väitel sunnivad praegused seadused naisi illegaalsele prostitutsioonile. Inimõigusorganisatsioonide andmetel tegutseb Kreekas umbes 30.000 illegaalset prostituuti, valdavalt on nad pärit Ida-Euroopast ja Aasiast. Ametlikke nais- ja meesprostituute on 7000.