"Kui Hesburgeris ja McDonald’s-is (ning tegelikult enamvähem kõikjal) pakutavad friikartulid sind marru ajavad, siis pole sa oma frustratsioonis üksinda. Eestisse on viimase aasta jooksul paar täiesti korralikku burgerikohta tekkinud, kuid neiski antakse burksi kõrvale kartulimassist kokkupressitud ja kuumast õlist läbilastud pulki, mitte friikartuleid," kirjutab Mihkel Raud oma blogis, mis ajendas teda oma lemmik friikate retsepti jagama.

Raud tunnistab, et parimate friikatega restoran, kus tema eales käinud on, asub Washingtonis ja kannab nime Good Stuff Eatery. Raua ja tuhandete teiste õnneks on restorani omanik Spike Mendelsohn välja andnud ka kokaraamatu, kust maagiliselt heade kartulite retsepti leiab.

Jagame Raua blogis (tutvu tema kirjutistega SIIN) toodud retsepti ka teiega, et rohkem häid friikaid kartulitoiduliste eestlaste taldrikutele jõuaks!

1. Pese kartulid külma veega ning kuivata ära. Lõika kartulid ca 1 cm paksusteks ribadeks ja loputa neid külma vee all 2 minutit. Nõruta ja aseta kõrvale.

2. Vala potti 6–7 cm kõrgune kogus rapsiõli ja kuumuta see 120 kraadini. Aseta peotäis kartuleid potti ja kuumuta neid ca 3 ja pool minutit (kuni kartulid on pehmed, ent värvita). Võta välja ning tõsta küpsetuspaberile. Korda sama protseduuri, kuni kõik kartulid on õlist läbi käinud. Aseta kartulid seejärel külma kohta (kasvõi külmikusse) ning lase neil täielikult maha jahtuda.

3. Soojenda õli 180 kraadini. Aseta peotäis mahajahtunud kartuleid potti ja kuumuta neid niikaua, kuni kartulid muutuvad kuldseks ja mõnusalt krõbedaks. Tõsta välja ning pane hetkeks majapidamispaberile nõrguma. Korda protseduuri, kuni kõik kartulid on taaskord õlist läbi käinud. Maitsesta soola ja (soovi korral) pipraga ning hakka kohe sööma. Kartulitel ei tohi lasta uuesti maha jahtuda, sest siis pole nad enam kuigi maitsvad.