Kuningliku pere juristid nõudsid hagis ajakirjalt valuraha, fotode edaspidise avalikustamise keeldu ning avalikustatud fotode online- ja trükilevist eemaldamist. Kohus otsustas kõigis nõudmistes kuningakoja kasuks, vahendab CNN.

Ajakiri sai 2000 eurot trahvi nin peab 24 tunni jooksul alates kohtuotsuse jõustumisest loovutama kuningakojale originaalfotod paljast hertsoginnast. Iga hilinetud päeva eest suureneb trahvinõue 10 000 euro võrra. 

Kuninglik perekond ja prokuratuur uurivad, kas ajakirjale on alust eraellu tungimise eest ka kriminaalasja esitada. Ka tuleb hiljem arutusele võimaliku valuraha küsimus.

Eilsest saati väldanud kohtuasja võitnud kuninglik perekond on esindajate sõnul väga mures sarnaste juhtumite kordumise pärast, eriti kui sünnib troonipärija. Ka ei ole kuningakoda unustanud printsess Diana hukkumist, milles printsessi pojad senini ajakirjanduse liigset sekkumist süüdistavad.

Alastipildid jõudsid eile ka Itaalia ajakirja Chi kaante vahele, mis kiiruga 26-leheküljelise Kate'i ja Prints Williami puhkuse-eriväljaande lettidele paiskas. Nimelt olevat tegemist uudisväärtusliku materjaliga, mis näitab "ühe armunud kuulsa paari päris elu". 

Läinud laupäeval samuti alastipildid avalikustanud iiri ajalehe The Irish Daily Star, mille üks toimetaja on uurimise alla võetud, on kokku kutsunud väljaande nõukogu, et arutada koguni lehe sulgemist.

Üksi Briti väljaanne fotosid avalikustanud ei ole, avaldades nii toetust kuningakojale.