Helinori neljaliikmeline perekond osales "Kodutundes" ning nende saade oli eetris 26. märtsil. Saate tegijate poole pöördus Helinori vennanaine. "Nad käisid sügisel meid vaatamas ja hindasid meid. Meie soov oli saada lastetuba ja pesuruum. Ja siis me saime detsembris teada, et nad tulevad. Signe võttis meiega ühendust ja kuu alguses ütlesid nad täpsemalt millal nad tulevad," kirjeldab Helinor seda, kuidas "Kodutunne" nende ellu tuli.

Signega kohtusid nad 28. veebruaril, ent meeskond oli juba nende kodus varem tegutsemas. "Nemad tegid seinad ja sellised asjad," räägib Helinor. Esmamulje Signest oli Helinoril sügav. "Positiivne ja hästi rõõmsa olekuga naisterahvas... Ta pakatas rõõmust," kirjeldab Helinor Signet.

Signe oli läbi saadete ka äärmiselt tundlik intervjueerija. Helinor kiidab Signe suutlikkust tema loole inimlikult läheneda. "See läks väga hästi. Algul ma kartsin, et ei tea mida ta küsib. Aga kõik läks hästi. Hästi mõnus. Ta suutis asju rahulikult küsida, mitte kiirustades," sõnab ta mõtlikult ja lisab, et eelnevalt nad Signega kokku ei leppinud, millest kaamerate ees räägitakse.

Ehkki saade on olnud juba eetris, jätkub Helinori ja saatemeeskonna omavaheline suhtlus. "Septik ja lastetoa aknad on praegu tegemata, sest aknad tulid vale mõõduga. Ütlesid, et kui maa nüüd pehmeks läheb, saab septiku maha ja aknad ette," sõnab ta. Signe saatis talle e-maili peale ka üheskoos tehtud foto. "Ta küsis, kuidas meil läheb ja kas väikesed on oma toaga ära harjunud."

Helinori sõnul läheb neil pärast "Kodutunnet" elu samamoodi edasi. "Tasapisi, vaikselt. Lastel on hea meel, et nad said oma toa ja voodid. Ise olen ka väga õnnelik, et lapsed said toa ja pesemisvõimaluse."

Helinor kuulis Signe lahkumisest täna öösel."Ma ise läksin varakult magama. Vennanaine saatis meili peale teate, et kas ma Signest olen kuulnud. Tõusin öösel korraks ülesse, et vaadata kas ma hommikuks kella helisema panin ja siis sain teate. Külmavärinad käisid üle," räägib ta ja tõdeb kurvalt, et Signe oli hästi tore. "Miks just tema? Noor inimene ju..."

Helinor ei ole oma 6-aastasele tütrele ja 5-aastasele pojale veel Signe lahkumisest rääkinud. "Ei tahtnud hommikul nendele veel rääkida, täna õhtul räägime sel teemal nendega," sõnab Helinor ja tõdeb, et lapsed hüüatavad alati Signe nime, kui teda telekast näevad. "Kui poes käime ja "Kodutunde" tooteid näeme, siis nad ikka karjuvad: "Näe, Kodutunne!" Ja kui kodus on teleris reklaamid, siis ikka hüüavad: "Tädi Signe, tädi Signe!"."

Signe andis Helinorile ja tema perele ka head nõu öeldes, et nüüd pole enam palju jäänud. "Üks samm on juba tehtud ja nüüd tuleb ehitamisega edasi minna," andis Signe perekonnale toetava mõtte teele kaasa. "Kodutunne" on neid omamoodi kokku viinud ka teiste saates osalenud peredega. Teinegi perekond, keda Kõpus abistati, otsis Helinoriga kontakti. "Veronika lisas mind sõbralisti siis, kui saade oli eetris ära olnud. Tema sai endale köögi. Ja Pärnumaal oli ka üks naisterahvas. Toetajaid on päris palju. Positiivne tagasiside tuli selle saate kohta."

Ka lähedaste, sõprade ja tuttavate tagasiside saatele oli positiivne. "Kiitsid, et väga ilus ja hästi tehtud. Ikkagi suur koht, kust edasi minna. Tuleb end lihtsalt ise käsile võtta." Küsimusele, kas "Kodutunne" aitas neid edasi, vastab Helinor kõhklusteta jaatavalt.

"Oleks lootnud teda see aasta ikka tagasi enda juurde. Kahju, et nüüd niimoodi läks. Lastele ütlesin ka, et hoidke tuba hästi korras, tädi Signe tuleb meid sügisel vaatama. Aga nüüd ma pean lastele kurvastuseks ütlema, et tädi Signet ei ole."