Kroonika kirjutab, et endine armastajapaar kaupleb kohtus nagu Türgi turul - üks pooltest, Kersna, soovib oma jao eest välja pumbata võimalikult suure summa, teine aga, Pedanik nimelt, katsub selle võimalikult madalaks kaubelda.

Kuigi Pedanik ja Kersna elavad juba kuus aastat lahus, on korter, kus elab Pedanik, endiselt nende kaasomand. Vahur näeks kord enda pangakontol meelsasti summat 1,5 miljoni tuuris ehk poolt elamise hinnast, 3 miljonist kroonist. Igal juhul esines selline summa Vahur Kersna esialgses hagis.

Korter enam kui kümne aasta eest ehitatud majas asub Lasnamäe kanali veerel Mäekalda tänaval, kuid mitte vaatega tolmusele teele, vaid Kadrioru pargile, renoveeritud purskkaevule ning presidendilossile. See ei ole aga, nagu mõistate, kaugeltki mitte odav lõbu. Ka pind pole just kitsuke - tervelt 70 ruutmeetrit!

Pedaniku esindaja, advokaadibüroo Tark&Co vandeadvokaadi Piret Blankini arvates võib, silmitsedes kinnisavaraturgu, korteri müügihind olla veel madalam kui kohtuniku poolt määratud erapooletus eksperthinnangus - 1,3 miljonit ja veidi peale.

Kadi Pedanik, kes on varem välja hõiganud, et kinkis poole korterist selle soetamise hetkel aastate eest Vahurile, jääb seda tõestades nüüd pisut hätta. Blankin päästab Kadi kohtu ukse taga, öeldes: «Fakt on see, et korter on kaasomandis.»

Vahur Kersna esindaja, büroo Aavik&Partnerid advokaat Martin Tälli jätab asjade seisu kommenteerimata. Kersna jääb tabamatuks, ent kohtusaaga jätkub - järgmise istungi aeg lükkus septembri lõppu.