Mõistagi on selle põhjuseks blond eestimaine kaunitar, kellesarnased on nii mõnegi kuuma lõunamaamehe pea põhjalikult sassi ajanud. Oma tulevase Meeliga kohtus Tommaso oma kodumaal, kuhu eestlanna oli elama tulnud, seal kihluti ja mingil hetkel tuli mõtte kolida Eestisse, kallima kodumaale.

Itaalias puudus sobiv töö

"Kaks aastat tagasi otsustasin Itaaliast lahkuda, sest seal oli väga keeruline olukord, kuigi minu eestlannast kihlatu, kes minuga sel hetkel Itaalias elas, ei tahtnud sealt ära tulla. Ma suutsin teda siiski veenda, et meil on unikaalne võimalus praegu Eestisse minna ja nii me siia tulime," meenutab itaallane. Raskused seisid sobiva töö puudumises. "Itaalias olin itaalia keele ja ajaloo professor, mul on Masters Degree sellel erialal. Itaalias ei ole hetkel mulle sellist tööd, võib olla kuskil väikeses erakoolis, kuid siis ei ole võimalik selle palga eest ära elada," täpsustab Tommaso. Ta töötas ka Firenze ülikoolis ja Roomas televisiooni alal, kuid mõningasest edust hoolimata ei saanud ta sellel alal põhjalikult jalgu maha. Itaalias on oluliseks takistuseks korruptsioon.

Tallinn on armastus esimesest silmapilgust

Kuigi Tomasso saabus Tallinna südatalvel, armus ta sellesse linna kohe ja jäägitult ning üheks põhjuseks oli ka see, et külmast hoolimata olid siin tänavatel talvest rõõmu tundvad inimesed. Eesti ühiskond võttis ta hästi vastu. "Esimene koht, kus tööle asusin, oli NYC Piano Bar. Otsus lõplikult Eestisse jääda sai samuti sellel perioodil langetatud. Olen mänginud ka Chicago 1933, Clazz ja Massimo restoranides. Oman sellel alal 33 aastat kogemust erinevates maades ja seda hinnati siin väga vääriliselt. Tänaseks päevaks olen üks Bart Piano omanikest ja saan oma tööd siin igapäevaselt teha," jutustab ta. Siin sai Tommasost ka ettevõtja, kui ta asutas koos Eesti partneritega Sauna tänavale 15. sajandil ehitatud hoone keldrikorrusele täiesti uue piano-baari.

Eesti aitab muusikuna areneda

Tommaso ütleb, et muusika on tema töö ja rahaallikas ning tema baarirepertuaaris on umbes 200 laulu, nii armastusest kui elust üldse. Eestist on tal ka üks hea mälestus, mis on seotud kodumaaga. "Avasin oma bändiga Haapsalus Toto Cutugno kontserdi ja me saime 10 000 kuulaja ees väga sooja vastuvõtu osaliseks. Itaalias ei oleks mul kunagi sellist võimalust olnud. Eestis algas minu teine elu. Olen 46 aastat vana ja olen selle võimaluse eest Eestile väga tänulik. Kui oleksin jäänud Itaaliasse, oleksin suures frustratsioonis," nendib muusik. Tema hinnangul armastavad eestlased Itaalia kultuuri. "Eestlastele meeldib, kui ma mängin Toto Cutugno ja Adriano Celentano laule. Minu iseloom erineb väga palju Eesti muusikute omast, keda olen kuulanud, kusjuures ma ei pea siin silmas professionaale — üldjuhul nad mängivad iseendale, mina mängin ja laulan publikule."

Tommasole on oluline inimestega suhelda

Tommaso tahab, et inimesed saaksid tema esinemisest tõelise elamuse, olles ka ise osake sellest. "Tagasiside on mulle väga oluline, ma räägin publikuga väga palju, küsin, mis laule nad eelistavad. Alati suhtlen nendega otse, kutsun neid endaga kaasa laulma ja loon sellest kooslusest kohe peo — mida rohkem inimesi, seda kergem on luua õiget meeleolu," jutustab ta, leides, et see on eestlasele uutmoodi kogemus pidutsemiseks. "Paljud esinejad baarides ja restoranides tulevad kohale laululistiga ja hakkavad seda ette kandma — ma ei ole seda kunagi teinud, ma alati vaatan oma publikule otsa ja hakkan musitseerima neid tunnetades. Ma kutsun inimesed nii-öelda oma maailma." Ta laulab nii inglise, hispaania, prantsuse, itaalia kui ka portugali keeles, parodeeris vahel tuntud muusikuid, nagu Andrea Bocelli, Eros Ramazzotti, Louis Armstrong või Ray Charles.

Tommaso Primavera tunneb ennast Eestis hästi ja seob oma tulevikku meie maaga. "Ma olen õnnelik, kui saan klaverit mängida, olen õnnelik, kui saan laulda, ning kui inimestele, keda ma ei tunne, see meeldib," ütleb ta.