Olev Remsu kaebas Urmas Oti kohtusse 1998. aastal, kui viimane teda ajakirjas Nädal avaldatud intervjuus grafomaaniks ja sitapeaks sõimas.

"Ma ei taha Remsu-taolise sitapeaga üldse tegemist teha. Sellise idioodist grafomaani peale ma sülitan, k...n ja s...n! Uba on suurepärane spordireporter, tema reportaaže on nauding kuulata ja mul on sügavalt kahju, et eestlastel on veres neid, kes vähegi esile tõusevad, poriga loopida," sõnas Ott 1998. aastal ajakirjas Nädal.

Ott oli asunud spordikommentaator Toomas Uba kaitsele, keda Remsu varem oli avalikult kritiseerinud. Järgnenud kohtuvaidluse käigus mõistis kohus Otilt Remsu kasuks välja 200 000 krooni moraalse kahju tekitamise eest, paar aastat hiljem jättis Tallinna linnakohus aga Remsu rahanõude rahuldamata ja mõisist hoopis Remsult välja 10 000 krooni Oti õigusabikulude katteks.

Vahur Kersna saates "Urmas Ott. One man show" käsitleti samuti seda teemat, kuid Remsu seal kaasa ei rääkinud. Literaadi sõnul keeldus ta ise saatesse minemast, kuna ta ei soovinud, et see teema taas üles võetakse.

"Ma ei tahtnud seda asja, see juhtus 22 aastat tagasi, järelikult inimene (Kersna - toim) ei tunne portreteeritavat, kui on vaja selline pisiasi üles puhuda. Mis mõtet sellel on? Mina olen vaikinud ja lasknud endale solki kaela valada, jälle hakkas see valetamine pihta."

Kohtuasja teemal võttis saates sõna ka Maire Aunaste, kelle sõnul vabandas Remsu tema ees aastaid hiljem toimunu pärast. "Ma olin nii ehmunud, see oli nii ootamatu, et miks ta minu ees vabandab. Ta oleks pidanud vabandama Toomas Uba ees ja Urmas Oti ees," meenutas Aunaste Kersna saates.

Olev Remsu sõnas, et sellist asja ei ole olnud – tema Aunaste ees ei vabandanud. Kogu teemast hea ülevaate saamiseks viitab Remsu Harri Kingo kommentaarile sotsiaalmeedias.

"Harri Kingo nägemus on kõige asjalikum. Kui Aunaste oli seal ligidal, siis ta teadis ka. Harri Kingo oli ka seal ligidal. Vahur Kersnat seal ligidal ei olnud. Need kaks inimest olid algusest peale seal ligidal," sõnas Remsu.

Kingo kirjutab sotsiaalmeedias, et Urmas Oti ja Olev Remsu vaheline tüli ei tulnud Oti tuhinast Toomas Uba kaitsta. "Remsu oli Otti kritiseerinud. Ott oli aga isik, kes talus kriitikat väga halvasti ja kaldus kritiseerijale kätte maksma. Niisiis, Toomas Uba kaitsmise sildi all õiendas Ott Remsuga tegelikult oma isiklikke arveid. Valas välja oma viha. Ja kõik. Aga et see toimus Toomas Uba kaitsmise sildi all, siis omandas see täiesti isiklik Remsuga oma arvete klaarimine isegi teatava püha teo oreooli. Kes tausta ei teadnud, see asus kindlalt Otti pooldama. Paraku, sel korral seda teha põhjust polnud," kirjutab Kingo.

"Pole vaja teha Otist pühakut. Ta oli inimene oma heade külgedega, kuid ka oma vigade ja puudustega, nagu me kõik. Ning ta eksis kohati, nagu me kõik eksime," lisas endine ETV uudisteankur.

Maire Aunaste vastas Publikule, et vabandamine leidis aset Maalehe peol, seal kohtuti esimest korda pärast Nädalas toimunud intsidenti, mis lõppes Oti ja Remsu kohtuasjaga.

"Olime mingis välitelgis, ta astus mu juurde, ütles "tere" ja "vabandan". Ma ei küsinud, miks. Läksime kumbki oma teed. Et ta seda ei mäleta - ma ei imesta! Mina mäletan," meenutas riigikogu liige ja kauaaegne ETV töötaja.