1. Eesti muusikud solvusid

Aastal 2002 valmisid Vahur Kersna eestvõttel videokassetid estraadi-, rokk- ja popmuusika kuldajast. Suurelt osalt muusika autoreilt selleks luba ei küsitud.

Palju muusikud, nende seas Alar Kotkas ja Gunnar Graps, avaldasid toona oma pahameelt. Seejärel andis Eesti Televisioon sõna, et lõpetab videokasseti «ETV kuld. Rock» müümise, kuna ka lugude esitajatega jäid lepingud sõlmimata. Kuigi aastal 2002 tunnistas riigitelevisioon oma viga, kuid aastal 2003 olid kassetid ikka müügil.

Muusikuil on põhjust hingepõhjani solvunud olla."Loomulikult olen ma õnnetu ja tunnen end solvatuna," ütles rokilegend Gunnar Graps.

2. Keeldus Savisaarega koos laval olemast

Aastal 2008 keeldus Kersna õhtujuhi kohast spordiaasta pidulikul lõpetamisel "Spordiaasta tähed 2008" põhjendusega, et Edgar Savisaar pidi seal ühele sportlasele auhinna üle andma.

"Minu hinnangul on tegu väljapaistvalt spordikauge isikuga, kelle meelsus ja erakonnakaaslastega viimastel kuudel toimunu - ma pean silmas kapo töövõite - heidaks paratamatut varju ka Kanteri kui puhta ja ausa mängu sümboli renomeele," ütles Vahur Kersna Õhtulehele.

Kersnale saadetud andmete kohaselt pidi Savisaar üle andma aasta meessportlase auhinna, hiljem muudeti seda ja Savisaar andis üle hoopis aasta noorsportlase auhinna Kaire Leibakule. Kanterile andis auhinna üle kultuuriminister Laine Jänes.

Edgar Savisaare kommentaar ilmus Keskerakonna esimehe blogis: "Vihjatakse ühele 20-ne aasta tagusele intsidendile minu ja Kersna vahel, mida ta ikka veel üle elavat. Isegi selles ei tunne ma ennast süüdi olevat. Vilja Laanaru on oma valikutega elus ikka ise hakkama saanud. Nii oli see ka tookord, kui ta ühest Lasnamäe ühiselamutoast otsustas ära tulla. Ega ta sellega midagi ei kaotanud."

3. Pettis elukaaslast kahe armukesega korraga?

Vahur Kersna elas oma elukaaslase Kadi Pedanikuga koos viisteist aastat, kuniks meedias hakkasid ilmuma lood, kus selgus, et teletähel on Kadi kõrvalt vähemalt kaks teadaolevat silmarõõmu.

Meedias hakkasid Kersna uute südamedaamidena figureerima kaks teletähest peaaegu poole nooremat naist – brünett Liina Lepik ja kurvikas blondiin Helen Veebel, tollane Kullo noortekeskuse asejuhataja.

Kadi meenutas Kroonikas: "Liina Lepik helistas mulle ja ütles, et tal on Vahuriga armusuhe. Liina sõnad olid, et Vahur on talle isa ja õpetaja eest, tema jaoks suur juht. Nad kohtusid, kui Liina asus viieteistaastaselt tööle TOP-raadiosse, kus Vahur oli programmijuht. Juba tol ajal sättis ta end juhuslikult meie Lasnamäe korteri akna alla jalutama. Kui käisin Vahuril õhtuti telemajas järel, lehvis sama seelik maja ukse ees ja põrnitses mind pahuralt. Kui Vahurilt küsisin, kellega tegu, vastas ta: "Ei mina tea, ju on mingi pervert.""

Skandaal tipnes sellega, et Kersna kolis lõpuks Kadi Pedaniku juurest Liina Lepiku manu. Kadi Pedanik ütles Vahuri afääri kohta Lepikuga: "Ta eitas kõike ja ütles: "Liina kujutab asju ette ja mina kuulen luulusid. Ta eitas kõike kuni kodust välja kolimiseni.""

4. Ähvardas eksnaisele kandid kaela saata?

Üks skandaal tekitas teise - Pedanik ja Kersna läksid ühise korteri pärast raksu ja ka see tuline tüli voolas kõmupressi.

Neli aastat tagasi pöördus Kadi Pedanik oma elu ja vara kaitseks politsei poole, ta tegi kesklinna politseisse ja keskkriminaalpolitseisse avaldused, sest Kersna jaganud oma sõpradega mõtet, et saadab Kadile kandid kaela.

"Esimest korda võttis minuga 25. mail ühendust meie ühine peretuttav ja Vahuri väga hea sõber, psühholoog Peeter Lasting, kes teadis rääkida, et Vahur on otsustanud minu Kadrioru korteri ukse sisse murda ning kavatseb oma osa müüa Peterburi kandilistele ärimeestele. Küsisin, kas Vahur on hulluks läinud, miks Vahur asja kohtusse ei andnud. Peeter Lasting kostis seepeale, et Vahur on muutunud, ta ei tunne teda enam ära, et teda huvitavad ainult jõumeetodid," meenutas Pedanik.

5. Evelin Pang kaitses Kroonikat 

Aastal 2007 lajatas Postimehe meediaveerus Vahur Kersna soojenduseks Kroonikale kõrvakiilu asja ees, teist taga.

Nimelt kirjutas Kersna, et näitlejatar Evelin Pang meenutas ükspäev raadios, kuidas Kroonika oli neid (Evelin Pange ja tema abikaasat Priit Võigemasti – toim.) enne pulmi ähvardanud: kui väljaande fotograafi peole ei lasta, avaldatakse kättemaksuks noortest kõige koledamad pildid, mis vähegi leitakse! Edasine Kersna sõnavõtt puudutab juba Eesti Ekspressi, kes saab ka nii et tolm taga.

Ajakirjas Kroonika ilmus õiendus: "Olgu öeldud, et Kroonika toimetus ei kohtle oma persoone iial nõnda, nagu Kersna väidab, mistõttu on lugupeetud saatejuhi poolt tegemist ilmselge lausvale ja laimuga. Kroonika kaitseks astub välja ka Linnateatri näitleja Evelin Pang, kellele Kersna on omatahtsi sõnad suhu pannud."

"Ma hea meelega sean tõe jalule. See ei olnud Kroonika, kes mind ähvardas," sõnab Evelin Pang. "See oli hoopis üks teine väljaanne, kelle nime ma Margit Kilumetsa saates ei maininud ega nimeta ka praegu. On kahetsusväärne, et mind on valesti mõistetud."

Vahur Kersna vastas telefonikõnele ning soostus heatujuliselt ära kuulama, mis siis mureks: «Noo?» Mõistnud, et jutt tuleb Evelin Pangest nähvab telestaar: "Kas sa arvad, et ma tahan üldse sinuga midagi rääkida või?! Nä-ge-mist!"