1. Eestlane on tõsise ilmega.

Sa ei saa kunagi aru, kas eestlane on rõõmus, kurb, erutatud või vihane. Enamik eestlasi varjab oma emotsioone suurepäraselt. Ajast aega peab eestlane rääkimist hõbedaks ja vaikimist kullaks. Emotsioonide näitamine on märk halbadest kommetest. "Ma arvan, et selline tõsisuse iseloomujoon pärineb kommunistlikust mõttelaadist. Õnneks on nooremad generatsioonid sündinud vabal maal, kus inimesed on avameelsemad ja sõnakamad," kirjeldab Kõiv.

2. "Kas sa teadsid, et eestlased leiutasid Skype'i?"

Skype'i üle on eestlased väga uhked: me usume, et Skype'i väljatoomine vestluses on hea algus. Me oleme isegi võrdlemisi hullud oma Skype'ga. "Aga sina oleksid ka, kui sinu kodumaal oleks Skype loodud," räägib Kõiv blogis.

3. Me paneme hapukoort igale poole.

Tegid suppi? Pane hapukoort! Kartulid? Pane hapukoort! Isegi mõningad tõeliselt maitsvaid magustoite tehakse hapukoorega. Päikesepõletus? Pane hapukoort. Igal juhul, saate aru küll, kirjutab Kõiv.

4. Vähem juttu, rohkem tegusid

Ma filmisin alles Eestis ühe muusikavideo ja kui ma otsisin sobivat võttepaika, siis ma ei lausunud kolme tunni jooksul ühtegi sõna - ja see on okei! Eestlased ei räägi üleliia, kui pole midagi olulist öelda. Nn smalltalk'i peetakse meil ebavajalikuks. "Mul kulus aastaid, et õppida maailmas puhuma tähtsusetut juttu. Enne seda pidasid välismaalased mind reisidel ebaviisakaks. Ma ei olnud ebaviisakas - ma olen lihtsalt eestlane" räägib lauljanna.

5. On teil saun?

See küsimus kerkib eestlastel üles varem või hiljem. Me lihtsalt ei suuda elada ilma saunata. Tänu suurele korealaste osakaalule Los Angeleses, saame me sõpradega tihti kokku ja teeme sauna, räägib Kõiv. Korealased armastavad ka sauna. Ja seal me siis istume: sada väikest korealast ja viis blondi Eesti tüdrukut.

6. Kogu see Ida-Euroopa/ Põhja-Euroopa temaatika

Eestlaste ajaloos on omal kohal mitmed okupatsioonid. Eestlaste geenipagasis on mitmete rahvaste geene, mistõttu on paljud meist pikad ja blondid, kuid nägudes peitub Ida-Eurooplastele tunnuslike jooni. See on alati keeruline välismaalastele selgitada, et kus me geograafiliselt asetseme. Me pole kindlad, kas me oleme osa Põhja- Euroopast või Ida- Euroopast.

7. Me ajame inglise keeles pidevalt sassi sõnade sood

Eesti keeles ei ole sõnade sugusid. "Ma olen elanud Los Angeleses peaaegu 9 aastat ja ma suudan ikka sõnade sood vahel sassi ajada", kirjeldab Kõiv. Meie keel on üks raskemaid keeli maailmas, mida õppida, sest meil on 14 käänet, mitmeid reegleid, mitmeid erandeid ja lõppude lõpuks kõneled kõhutunde järgi.

8. Eestlane on pigem alasti kui räägib võõrastega

Meie saunakultuuri tõttu ei ole alastiolek suurem asi. See on normaalne, et saunas käivad mehed ja naised koos, isegi, kui seal on inimesi, kes kohtuvad esimest korda. Saun on koht, kus räägitakse saunajutte ja juuakse õlut. Niisiis pole meil häbi paljalt olla, sest seda ei kajastata meedias. Teine asi on võõra inimesega kõnelemine tänaval. Ära lähene eestlasele tänaval. Nad arvavad, et sa oled hullumeelne.

9. Trenni tehes kantakse spordirõivaid

Mu ema sundis mind sokke vahetama viimane kord, kui ma olin Eestis, sest ma ei kandnud õigeid spordisokke. Eestis ei kanta suvalisi dressipükse.
Eestlasel on korralik rattavarustus, kui ta teeb jalgrattatrenni: tavaliselt kannab eestlane pealaest jalatallani neoonvärvi kostüümi.

10. Kui midagi vajab parandamist, teeme ära!

Eestlased suudavad iga olukorraga toime tulla draamavabalt. Kui on vaja ehitada maja, siis ehitame. Kui pole midagi süüa, siis kasvatame. Eestlased on käsitööliselt võimekad ja keskenduvad lahendustele, mitte probleemidele. "Kus viga näed laita, seal tule ja aita," võtab Kerli kokku.