"Kui olin 17-aastane ja polnud veel kordagi alkoholi joonud, tegi mu isa mulle kaks viinakokteili ja sundis need ära jooma. Ise istus kõrval," meenutab nüüdseks ise kolme lapse ema Kirsti. "Ma jõin need ära ja ma arvan, et ma polnud veel teisegagi lõpule jõudnud, kui olin juba vetsus. Veetsin seal pool ööd ja isa tõi sooja vett ja tegi hommikul suppi ja ütles seejärel, et vot, nii see käibki!" muigab ta ja lisab, et see panigi mõtlema samas suunas, mida ta on väsimatult ka oma lastele tutvustanud.

"Ükskõik, mis jama sul on, inimene, keda saad esimesena usaldada, on ema või isa! Räägin alati oma lastele, et kui oled sõpradega võtnud napsu ja on paha, siis tuleb helistada emale või isale. Ka siis, kui kaaslasega juhtub midagi," raiub Kirsti. "Me ei saa sinna midagi teha, et lastel huvi on. Me oleme ise proovinud, proovivad ka nemad. Aga kui see aeg on käes, siis määrabki lapse käitumise ära see, kui usalduslik on tema suhe vanemaga!"

Kuigi tütar Merily on Kirstil juba täisealine ning igasugused esmaproovimised ammu seljataga, siis kaks noort poega Ron-Robert ja River alles kasvavad selles suunas ning Kirstil on hea nipp varnast võtta, kuidas poisse juba maast-madalast alkoholi olemasolu ja ohtlikkusega harjutada. "Vaatame koos saadet "Võimalik vaid Venemaal", kus enamus nõmedusest on tehtud purjus peaga. Küsisgi siis neilt, et kas nende meelest on tegu lahedate tüüpidega ning poisid vastu, et ei, need on lollid. Siis ma seletangi, et purjus inimesele tundub alati, et on lahe, aga tegelikult on nõme ja piinlik ja meie naerame!"

Hea nipp!