"Ma 12 aastat elasin koos mehega, kes selliseid asju ei teinudki," alustab naine juttu oma eksmehest Jaan Tootsist, kes kodutöödes kaasa ei löönud. "Tema oli see mees, kes hoolitses perekonna eest, kes oli väga hea isa ja mees, aga kõik ülejäänud oli naise teha."

Niisiis tegi Kati kõik ise ja ta ise mõtiskleb, et ehk seepärast tal polegi kedagi kõrval: "Sellepärast mul võib-olla meest ei olegi täna, ma olengi liiga isetegija ja see mõjubki meestele halvasti."

Kati Toots tütre Karolinaga 2013. aasta Hundisilma jaanitulel

Naine rääkis ka tänapäeva ja mineviku soorollidest, kuidas tänasel päeval on naised niivõrd tublid, et käivad tööl ja teenivad raha ja jätavad hoopis mehe lastega koduseks. Katile selline korraldus aga ei sobiks: "Mina tahan ikkagi olla naine, ma tahan, et minu kõrval oleks mees, kes on tugev nagu karu ja mina saan olla tema kõrval naine, tema hoolitseb minu eest ja mina tema eest."

Jaani ja Kati romaan tuli avalikuks 2004. aastal, kui veel Kersti Tootsiga abielus olnud endine kõrge politseiametnik Jaan Toots paigaldas ärimees Urmas Sõõrumaa korterisse, kus Kati elas, ebaseaduslikult kaamerad, et naisel salaja silm peal hoida. Paar sai 2008. aastal tütre Karolina, ent käisid siiski pidevalt kokku lahku. 2015. aasta suvel sai suhe aga lõplikult läbi. Kati kinnitas Kroonikale, et kolis Jaanist lahku juba augustis, kui nad panid oma kooselu pausi peale, lootuses, et asjad paranevad. "Kui suhe lõhki läheb, on õigem leida kuldne kesktee ja eemalduda probleemidest. Selle eemaldumisega saimegi aru, et meil on palju lihtsam, kui oleme eraldi," seletas naine lahkumineku tagamaid.