Lääne politseiprefektuur kinnitas, et 2. märtsil kell 11.37 peatas politsei Valtu-Kumma tee 2. kilomeetril kontrollimiseks sõiduauto Volkswagen, mida juhtinud 49-aastase naisel tuvastati joobe tunnused. Juhtunu osas algatati kriminaalmenetlus.

Delfi andmetel oli tegu kirjanik Kati Saara Vatmanniga. Küsimusele, kas joobes juhtimine aset leidis, vastas Vatmann, et see vastab tõele. "Ma olen oma karistuse saanud ja ma tean, et olen eksinud," sõnas Vatmann ning täpsustas, et detailsemalt ta teemat ei kommenteeri.

Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis. See tähendab, et juhil pidi olema joove vähemalt üle 1,5 promilli.

Kati Saara Vatmannile pole käesolev paraku esmakordne liiklusrikkumine. 2011. aastal pihtis Kati Saara eksabikaasa Alo Murutar pärast naise esimest purjus juhtimise ilmnemist, et nende abielu ajal purjutamist polnud. Toona lahendati juhtum kokkuleppemenetlusega ning Vatmannile määrati kaheaastane katseaeg.