Toona tekitas Somelari sõnavõtt furoori nii Liisa Pakostas kui karjäärinõustaja Tiina Saar-Veelmaas. Pakosta sõnul kaotaks läänes riigifirma juht säärase mõtteavalduse eest töö: “Esiteks on tööandja poolt nii piire seades tegu räige vanuselise diskrimineerimisega. Mitte kedagi ei tohi halvustada nende vanuse tõttu ja inimest tegelikult ikkagi lihtsama töö jaoks õppimisvõimetuks pidamine on halvustamine. Mitte kedagi ei tohi tööturult eemale tõrjuda nende vanuse tõttu, see on keelatud nii põhiseaduse kui võrdse kohtlemise seaduse kui töölepinguseadusega,” rääkis Pakosta.

Somelari juttu kinnitas tema sõnul see, et uuringud näitavad, kuidas pärast 25.eluaastat hakkab inimese õppimisvõime järjepidevalt langema. Karjäärinõustaja Tiina Saar- Veelmaa selle väitega ei nõustunud: “Ma ei saa ka nõustuda ka Urmas Somelari väitega, et pärast 25. eluaastat hakkab inimese õppimisvõime järjepidevalt langema. Kaasaegsed aju-uuringud on tõestanud vastupidist, et inimese aju on plastiline ja muutumisvalmis kõrge eani. Tuleb leida vaid uuenduslikud õppemeetodid, õiged lähenemised ja ajju tekitavad uued närviteed,” selgitas ta toona.

Hiljem tüli mehel aga oma sõnad tagasi võtta: “Vabandan Eesti Päevalehele antud intervjuus tehtud väljaütlemiste pärast inimeste õppimisvõime ja keelebarjääri kohta. Annan omale aru, et hooletu sõnakasutusega olen tekitanud paljudes pahameelt ja sellele ei ole õigustust. Mul on kahju ja ma vabandan,” sõnas ta.