“Aeg on teinud oma töö — kui näiteks 15 aastat tagasi ei möödunud pea ühtki Elmari soovisaadet ilma Mati Nuude esitatud lauludeta, siis nüüd küsitakse neid vähem, kuid kadunud pole Mati Nuude raadioeetrist kuhugi,” tõdeb Petersell värskes Maalehes. “Juba see, et mõningaid n-ö kullafondi lugusid veel ka praegu ikka ja jälle soovitakse, näitab, et need on ajale hästi vastu pidanud.”

Raadiomehe sõnul on kahtlemata Nuude kõige populaarseim lugu “Seitse inglit”, aga soovitakse ka näiteks selliseid laule nagu “Himaalaja”, “Et oleks rahu”, “Jambolaya”, “Tulipunased roosid” ja “Kawe kelder”. “Ma usun, et Mati Nuude fenomeniks on tema laulude siirus ja lihtsus, mahe-sügav hääl ja õige repertuaaritunnetus. Viimasega pean silmas seda, et ta laulis just neid laule, mis talle sobisid. Kindlasti läks kuulajatele hinge tema rahvalikkus ja oskus laulda sõnumit.”

Petersell ei oska praegustest lauljatest kedagi Mati Nuudega võrrelda: “On neid, kes on sama armastatud, aga stiil on teine, ning on neid, kelle puhul stiil on sama, aga tunnetus ja kvaliteet teine.”