”Ei ole enam Kärt Karpat, on Anvelt. Ma olen jumala rahul,” oli Eesti Päevalehe uudistejuht neljapäeval silmanähtavalt õnnelik, kirjutab SL Õhtuleht.

“Oli suhteliselt vaikne registreerimine,” annab Kärt (31) mõista, et nii oligi mõeldud. Suurem pidu kõigile ülejäänud tuttavatele ja sõpradele tuleb sügisel, kui Kärt ja Andres Anvelt (35) oma abielu ka kiriklikult laulatavad.

Et Kärt oma perekonnanime Anvelti vastu vahetas, on tema meelest igati õige tegu. Kärt Anveltile on see teine abielu. Tõsi, esimene liit lagunes kiiresti. Kuus aastat elas Kärt koos telerežissöör Villem Tarvasega, see armulugu lõppes 2003. aasta lõpus.

Ehkki Andres oli kohtumise hetkel veel abielus, ei tunne Kärt end abielulõhkujana. “Andres lahutas abielu kohe, aga see ei olenenud minust. Me kihlusime kaks nädalat hiljem,” selgitab ta.

Meheleminekuga seoses on tal ka uus siht — laps. “Ma tahaks, et ta kohe tuleks. Tahan ühel hetkel avastada, et kõik karjäär ja töö on täiesti ükskõik,” naerab Kärt.

Anvelti 12aastase tütre ema ja esimene abikaasa ei ole tema vihavaenlane: “Tegelikult on selles mõttes kõik korras, et eelmise abikaasaga saame väga hästi läbi ja tütar oli ka meie registreerimisel. Ja ega 35aastasel mehel saagi alati esimese katsega happy end olla,” ütleb Andres.

Mõne nädala pärast lendab noorpaar pooleks aastaks Jordaaniasse, kus Andres Anvelt hakkab Iraagi politseinikke koolitama. Ta ei häbene tunnistada, et kardab pisut naise pärast: “Nojah, tumedad mehed oliivikarva naha ja tumedate silmadega. Aga mind rahustab maha, et pole hullu, pooled härrad on oma abikaasadega. Ainult et kõiki abikaasasid vaevab seal igavus,” ütleb värske abielumees.