Piltide avaldamist nõuab Cobaini kodulinna Seattle'i kohaliku telekanali juht Richard Lee, tuntud vandenõuteoreetik, kes usub, et muusik ei tapnud end ise, vaid ta mõrvati, kirjutab ABC news.

Mõrvateooriad on ringelnud juba muusiku surmast peale ning viimase 20 aasta jooksul on korduvalt üritatud uurimist taas algatada, kuid tulutult. Tõenäoliselt on teema taas päevakorrale tõstnud Kurt Cobaini uusima dokumentaalfilmi "Montage Of Heck" ilmumine.

Linnavalitsus on seisukohal, et pilte ei peaks uurimiseks avaldama perkeonna privaatsuse huvides ning samal seisukohal on ka muusiku lesk ja tütar, kes peavad tänaseni tegelema Nirvana hullunud fännidega. Ei Love ega Cobaini tütar ole kõnealuseid pilte kunagi näinud ega soovigi seda.

"Olen pidanud isa surma pärast paljude isiklike probleemide käes kannatama. Üritada toime tulla kasvõi võimalusega, et pildid tema surnukehast avaldatakse, on mulle väga raske. Kogu selle teema veel suurema kella külge panek valmistaks mulle kirjeldamatut valu," põhjendas tütar Frances bean Cobain kohtule läkitatud palves fotod igaveseks toimikusse jätta.

Ta märkis ka, et on pidanud kannatama fännide ahistamise all, kel on tema suhtes kinnisidee: üks Nirvana fänn murdis hiljuti sisse tema California koju ja ootas seal kolm päeva 22-aastase grungeprintsessi naasmist, uskudes, et isa vaim elab tütre kehas edasi.

Eelmisel aastal avalikustas Seattle'i politsei siiski mõned seninägemata pildid Cobaini surmapaigast, kus on näha nii tema keha kui ka isiklikud esemed, ent mitte pea, kuhu mees surmava kuuli tulistas.

Vaata treilerit Kurt Cobaini dokumentaalist: