Kalvi-Kallet süüdistatakse süstemaatilises juhtimisõiguseta sõitmises ning Riigi Teataja andmete kohaselt on mehe osas aastate jooksul langetatud kohtuotsus kaheksal korral seoses liiklusväärteo, võla ja varavastase süüteoga. Möödunud aastal mõisteti ta juhilubadeta sõitmise eest kaheks kuuks trellide taha, ent sel korral võib ta vabaduse kaotada suisa aastaks.

“Olen täna jälle kohtu ees, sest politsei on mind alusetult kinni pidanud,” lausub Kruusamäe Publikule ja lisab, et hiljutine intsident tundus lausa tellimustööna. “Sel hetkel, kui mind kinni peeti, kutsuti teine patrull ja politseinik ütles mind kinni pidanud patrullile “Tubli töö, hästi tehtud!”. ”

Viimati tabati ta roolist 3. juunil Tallinnas ning Kalvi-Kalle kinnitab, et tegemist eluliselt olulise olukorraga. Kuna kiirabil võtab tema kodukanti jõudmiseks liiga kaua aega, on tal vahest vaja ise oma vanaisa haiglasse toimetada ja nii juhtus ka sel korral: “Siis ei olegi mul muud võimalust, kui seadust rikkuda. Minu jaoks on pereväärtused tähtsamad kui ükski seadus. Imelik on ka see, et igasugused roolijoodikud ja narkojoobes saavad tingimisi ja sooja käe pigistuse ning mina, kes ma palun prokuröril leebemat karistust ja oleksin nõus üldkasuliku tööga, ei pruugi seda saada, kuna kõik sõltub prokuröri tujust.”

Kalvi-Kalle sõnul käis ta isegi 2 kuud tagasi ARKis uurimas, kas tal oleks võimalus lõpuks load ära teha, kuid kehtiva karistuse tõttu pole see võimalik. “Eesti Vabariigi seadused ei luba juhilubade eksamit sooritada ja seega tundub lootus omandada juhtimisõigust olematu. Umbes 15 aastat tagasi oli nii, et kui vahele jäid, saadeti lube tegema — nüüd aga pannakse kohe keeld peale, mis on minu arvates täiesti absurd, sest mul on autokool puhtalt läbitud. Kust ma seda tean? Seda ütlesid mulle Rapla jaoskonna uurija ja advokaat!” on ta nördinud.