Tammelinnas elav 44-aastane kunstnikuna elatist teeniv kahe lapse ema helistas 6. märtsi pärastlõunal politseile, kuna tal oli tekkinud kahtlus postiga saabunud keskmise kirja formaadis papist paki osas. Paki saatjaks oli märgitud Adamson-Ericu muuseum.

Kuna naine ei oodanud muuseumilt mingit saadetist, päris ta sealt aru ja sai vastuseks, et muuseumist pole pakki saadetud.

Veekahuri abil purustatud karbi jäänustest leiti patarei, juhtmeid ja metalltoruke. Seda uurinud spetsialistid tegid kindlaks, et tegu on isevalmistatud kildtoimega torupommiga.

Kaitsepolitsei tegi uurimise käigus kindlaks, et paki saatis 4. märtsil Tallinna postikeskusest Lõuna-Eestist pärit Andres (nimi muudetud), ütles kaitsepolitsei pressiesindaja BNS-ile.

25. juunil esitati mehele süüdistus tahtliku tapmise katses, mis oli seotud lõhkeseadeldise kasutamisega ning 26. juunil sanktsioneeris kohtunik tema vahi alla võtmise kuni viieks kuuks.

Pressiesindaja sõnul on tegemist Eesti kontekstis üsna tavapäratu looga, mille lõplikud tagamaad selguvad uurimise lõpuks.