Minister saabus legendaarsesse napsukohta mõni aeg pärast seda, kui selle ees oli vaibunud kaklus, mida saabus klaarima politsei, vahendab Kroonika.

"Tulin ühelt kokkusaamiselt, jalutasin Valli baarist mööda ja lihtsalt astusin sinna sisse," meenutab Aaviksoo. "Ma olen sinna, arvan, et aastat kümme tagasi ka sattunud. Politsei käis sees ka, aga ma ei oska kommenteerida, mida nad seal uurisid. Ei oska midagi lisada."

Valli baari terav esindusnaps "Millimallikas" jäi Jaagust puutumata. "Mnjaa, sellest oli seal juttu, aga ma nii professionaal ei ole. Piirdun tavaliselt õllega," muheleb Aaviksoo.

Lubanud enesele kannu õlut, astus Aaviksoo koduteele. Georg Otsa nimelisest muusikakoolist möödudes ning seal noorteseltskonda märgates astus hea suhtlejana tuntud minister ligi ja ütles ka sõna sekka.

"Oi jumal, õhtune aeg! Arvan, et rääkisime seal maad ja ilmad kokku. Ma püüan ikka inimestega rääkida, ei saa ainult Gloria restoranis inimestega suhelda - tuleb teada, kuidas Eesti mujal ka elab."

Sel õhtul oli ta manitsenud ka noori kaitseteenistust läbima. "Noh sellest oli juttu, aga ega nad väga suurt valmidust selleks üles ei näidanud."

Pole teada, kas ühise tšillimise käigus oli juttu ka Tallinna linnapeast. Ent kui minister end koduteele asutas, jäi tema eemalduvaid samme saatma noorte häälekas arutelu: "No mida see Savisaar siis ära teinud on? Mitte s....gi"