Ilmatu suureks fänniks Kaire Vilgats end ei pea, ent lugusid teab ta omajagu. "Fänn on ikkagi inimene, kes teab igat artisti seika ja lugu, mina ei tea kõiki lugusid, aga tean üsna palju. Ja need, mida ma tean, on mulle seni väga meeldinud," kirjeldab Kaire.

Et pärast Freddie Mercury surma pole bänd koosseisuliselt Queeni nime all enam üles astunud, on praeguse tuuri tõttu nii mõnigi austaja pahandanud. Adam Lambert ei suutvat asendada Freddie Mercury't mitte mingil juhul. "Aga minumeelest keegi pole öelnudki, et ta peaks asendama. Ta on lihtsalt kutsutud sinna, et keegi saaks nende lugudega maha ja ta saab väga hästi nendega maha," muljetab Kaire ja lisab, et Lambert on suurepärane vokalist ja etteastes oli mitmeid vaimustavaid hetki.

Päris lava ette Kaire ei läinud, sest veetsid oma sõpruskonnaga pisut eemal aega. "Hoidsin mõnusasse distantsi ja seal, kus meie oma sõpruskonnaga olime, oli vaoshoitud rahulik eestlane, kes natuke huilgas ja "Radio Gaga" ajal tegi kätega seda tuntud koreograafiat kaasa," räägib Vilgats.

Kaire Vilgatsi viimane kontsertelamus oli Suurbritannia sensatsiooniline ja läbi aegade edukaim naisartist Adele, kelle šõu on pigem tagasihoidlik ja staatiline, mistõttu Tallinnas kogetud Queen tõi mitmeid vau-efekte. "Pani ahhetama, kui tossukahurid läksid tööle. Rahvast käis ikka kahin läbi. Oli muidu väga tore, liigutavad hetked, kui Freddie toodi ekraanile. Ta oli ilusasti au sees hoitud," meenutab Kaire ja tõdeb, et oli väga ilus, kui rahvas laulis kaasa laulu "Love of my life".

Kui Freddie Mercury 1991. aasta veebruarikuus elavate seast lahkus, oli Kaire Vilgats 15-aastane. Tol ajal oli ta suur MTV austaja ning ta teadis Queeni ja Mercury't hästi. "Mina hakkasin siis samamoodi palju rohkem teise pilguga nende muusikat kuulama ja sellele muusikale tuli minu jaoks mingi pitsat peale," sõnab ta ja täiendab, et kuigi on halb, et alles pärast surma tõstetakse artist au sisse, siis sedapuhku toimis Freddie Mercury surm just nõnda.