"Ma polnud tüdruk tänavalt"

Kõusaar, kes andis toona välja oma esikromaani "Ego", võttis end paljaks ja kümbles ka roosikroonlehtedes. Kui palju aitas alasti poseerimine raamatumüügile kaasa? "Ma ei tähtsustaks seda üle. Kahtlemata tekitas see elevust, aga ma polnud ka päris "tüdruk tänavalt", vaid meedias kirjutanud ja saateid teinud alates sellest, kui olin kolmteist."

Kirjanik rõhutab, et fotodel oli kõik siiski kenasti kaetud."See polnud ikka päris alasti poseerimine - sama alasti on kõik bikiinides naised ujulas või rannas."

Millal Kadrit jälle alasti näeb?

Kas eesti ühiskond võtab alasti poseerimist liiga valuliselt? "Ehk on see elevus siin ebaproportsionaalselt suur. Ma ei saa aru, miks noortest ilusatest naistest ei võiks teha efektseid fotosid, mida neist vanaemadena ehk teha ei saaks. Muide, näitlejatar Juliette Binoche poseeris Playboyle vist 50aastaselt, ja see on väga kaunis, poeetiline seeria - nii et ega vanus ka ei loe tegelikult."

Foto: Repro/Kroonika

Nägusale kirjanikule tehakse ikka ja jälle ettepanekuid lasta endast aktifotod teha. "Pakkumisi on tulnud, aga ma ei näe põhjust, miks seda uuesti teha. Haha, no nagu öeldakse sõltub kõik pakkumisest. Kui Helmut Newton oleks elus, ja sellise pakkumise esitaks.... oleks vist raske keelduda. Aga tasuta ja mingile kahtlasele väljaandele - no way." 

Mõnel puudub enesekriitika

Kadri peab üheks kõige elegantsemaks fotoseeriaks aastal 1973 Helmut Newtoni tehtud fotosid Charlotte Ramplingiga "Newtoni aktid on klassika nagunii - need on kõik peened ja pingega."

Negatiivsed aktifotosid leiab paraku kodumaalt. "No ma ei tahaks nimesid nimetada, aga mõnel inimesel pole vist enesekriitikat, ka vanemas eas. Esteetika peaks olema ikka tähtsamal kohal kui šokeerimine."

Mida peaks noor naine mõtlema, enne kui ta rinnahoidja ja püksikud nurka viskab? "Niimoodi ühest soovitust on raske anda. Selline lõbus bikiinifoto on midagi muud kui täis-alasti-värk. Ja pornotööstus on veel üldse kolmas asi. Tänapäeval on moodne öelda, et kuulake oma südant. Ma arvan, et mõistust tasuks ikka ka kuulata," soovitab Kadri Kõusaar.