Ükski toiduaine tema menüüst kadunud pole, samuti ei ole ta loobunud alkoholist. “Viinakott on just auto tagaistmel,” naerab ta, et ettevalmistused pühapäevaseks sünnipäevaks on alanud. Küll aga kiidab ta maale kolimist, sest värske õhk aitab elukvaliteeti parandada. “Suviti saan oma väikeses järves ujumas käia,” on Andrus rahul. Ujumist peab ta üldse endale sobivaks spordialaks, mida ta harrastab nädalas mitmeid kordi. “Mõned korrad nädalas saab ikka käidud, natuke aeroobikat juurde ja … see hoiab toonust.”

Kaalusaatesse läks uudishimust

Andrus räägib, et hakkas oma tervisega tõsisemalt vaeva nägema juba mullu aprillis. “Saate võtted algasid juunis, kuid tänu sellele, et paar kuud varem alustasin alla võtmist, sain seal üldse osaleda. Enne seda olin ikka väga kehvas seisus ja mind poleks sinna lubatud.” Ta jutustab, et läks saatesse siiski uudishimust, mitte soovist kilosid kaotada. “Ma tahtsin näha, kuidas see teletöö käib. Mind huvitas, kuidas ühte saadet tehakse. See, et kaal langes, oli pigem lisaboonuseks.”

“Meil sai ikka kõvasti pulli,” räägib Andrus, et nii mõnedki humoorikad seigad jäeti saatest montaaži käigus välja. “Sellega võrreldes, mis seal kõik toimus, pandi sisse ikka väga vähe,” naerab ta ja tõdeb, et lisaks naljale tuli ette ka paar intriigi. Mõni saates osalenud naine armastavat siiani intriige punuda. “Tundsin end kui nähtus omaette. Ausalt. Me olime nagu suured inimesed, kes pandi, labidad käes, liivakasti istuma,” kirjeldab ta.

Kallima nelja-aastane poeg on parimaks sõbraks

Lisaks maale kolimisele, on mehel veelgi põhjust rõõmustada — tema uus kallim Pille on abiks nii nõus kui jõus. “Kohtusime tegelikult juba kolm ja pool aastat tagasi,” jutustab 25aastasele abielule kriipsu tõmmanud Andrus. “Olime Super Boysiga (bänd, millega Andrus andis välja kolm plaati — toim) ühes pulmas esinemas ja seal ta siis tantsis lava ees. Pärast tegime veel koos pilti ka,” meenutab ta. “Mõnda aega käisime kohvikus ja ujumas. Loomaaeda me siis veel ei jõudnud, sest minul oli ju oma pere ja Pillelgi oli siis elukaaslane,” räägib ta, miks nende teed tol korral siiski lahku läksid.

Kevadel maale kolides said Pille ja Andrus aga pooljuhuslikult jälle kokku. “Ta oli just pool aastat tagasi oma suhte lõpetanud ja ka minu abielu oli selleks ajaks läbi.” Ühel päeval tahavad nad ka ühist last, kuid sinna läheb mehe sõnul veel mõned aastad aega. “Peame oma elu enne ikka paika seadma. Niisama võiks neid lapsi ju miljoneid teha, kui ei mõtleks tema tulevikku ja heaolu korralikult läbi.” Senikaua elavad nad aga Pille nelja-aastase pojaga koos, keda Andrus oma parimaks sõbraks nimetab.

Ihkab lavale tagasi

Kui Andruselt küsida, kas ta Super Boysi aegu ei igatse ning lavale tagasi ei ihka, jääb ta hetkeks mõtlema ja lausub siis: “Tegelikult mingi osa kisub lavale tagasi küll. Kuid Eestis elavad muusika tegemisega ära vaid väga head tegijad,” tuleb ta reaalsusesse tagasi. “Ja ega siin pole ka väga kedagi, kellega koos bändi teha. Nimesid nimetamata, paljud mänedžerid on võlgades,” jutustab ta ja lisab, et on mõelnud ka sooloprojekti peale. “Varem oli lõbus esinemas käia,” meenutab ta Super Boysi hiilgeaegu. “Tegime seda edevuse ja pulli pärast. Meil oli lõbus, jaksasime juua ja möllata.”

Soovib veel alla võtta

180kilosena kaalusaatesse läinud Andrus on tänaseks kaotanud ligi 20 kilo. Ta plaanib aasta jooksul veel vähemalt sama palju alla võtta. Enesetunne on hea: “Tervis on läinud fantastiliselt paremaks, kolesterool on nagu normaalsel inimesel, vererõhk on läinud normaalseks, veresuhkur on läinud eriti heaks. Mul on nii hea olla,“ ütles ta.

Optimism ei näi teda jätvat. “Kunagi töötasin barmanina. Inimesed küsisid, kas ma olen koha omanik. Nad ei mõistnud, et miks ma inimestega nii viisakalt käitun, kui kõigest palgatööline olen,” seletab ta hoogsalt ja lisab, et on optimistliku ja rõõmsa inimesena lihstalt sündinud. “Ma olengi selline,” ütleb ta. 

Andruse lahkumise ja kahe finalisti selgumisega pole saade “Kaalust alla” aga veel lõppenud. 27. jaanuaril astuvad kõik 12 osalejat taas kaalule, et näha, kes on suutnud kõige rohkem kaalu langetada. Tõeline võitja on ju siiski see, kes saab hakkama omal käel, ilma treeneri ja meeskonnata.